Авто

Mercedes-Benz оновив одразу три масові моделі

Share

Компанія Mercedes-Benz 5 жовтня представила оновлені версії хетчбека та седана A-Class, а також компактвена B-Class.

У A-Class зміни екстер’єру мінімальні. У ґратах радіатора інший патерн — замість хромованого «пунктиру» зі змінним кроком застосовано безліч трипроменевих «зірочок», які римуються з емблемою. Панель капота A-Class у всіх версіях відтепер має два поздовжні підштампування – вони підкреслюють спортивний стиль автомобіля. Передній бампер у стандартному варіанті втратив чотири «леза» по кутах, а в AMG-пакеті повітрозабірники візуально об’єднали в цілісний елемент за допомогою горизонтального прорізу.

У базовій комплектації A-Class – старі галогенові фари, але опціональні LED-блоки отримали нову графіку. Також дизайнери підретушували малюнок задніх ліхтарів.

У салоні збільшено екран медіасистеми. У базовій версії раніше його діагональ становила 7 дюймів, тепер – 10,25 дюйма. Розмірність цифрового щитка, як і раніше, 7 дюймів, але з’явилася можливість за доплату замовити 10,25-дюймовий екран.

З центральної консолі прибрали клавіші швидкого доступу, управління другорядними функціями відтепер здійснюється виключно через сенсорний екран або голосовими командами. З’явилася можливість активації завантажених налаштувань конкретного водія за допомогою відбитка пальця.

У трехспицевого керма форма стала експресивнішою. Базова комплектація моделі доповнена відеокамерою заднього виду, шкіряною обробкою обода керма та пакетом USB-роз’ємів.

Щодо техніки нововведення такі. Бензинові модифікації A-Class відтепер доповнені системою типу м’який гібрид – з 48-вольтовим стартер-генератором, він допомагає при розгоні, додає 13 к.с. Стартер-генератор несумісний з механічною КП, тому така трансмісія більше недоступна для «ашки» — лише 7- чи 8-ступінчасті преселективні «роботи».

Гібрид A250 e , що підключається , отримав оновлений електромотор, який тепер розвиває 80 кВт (109 л.с. +7 л.с.). На чистій електротязі така версія може проїхати до 81 км. Гамма бензинових A-Class складається з варіантів A180 (136 к.с.), A200 (163 к.с.), A220 (190 к.с.) та A250 (224 к.с.). Перші дві модифікації передньопривідні, третя та четверта – повнопривідні. Лінійка дизельних включає A180 d (116 к.с.), A200 d (150 к.с.) та A220 d (190 к.с.), у них передній привід. Гібридний A250 e (163 к.с.) має передні провідні колеса.

Лінійка спортивних варіантів AMG відтепер складається з A35 (306 к.с.) та A45 S (421 к.с.), вибуло виконання A45 (387 к.с.). Привід Mercedes-AMG A-Class повний.

Одночасно оновлений соплатформенний з A-Class компакт -вен B-Class . Він також отримав новий бампер зі злегка зміненою пластикою та капот із поздовжніми підштампуваннями, іншу графіку фар та ліхтарів, змінений патерн решітки радіатора, збільшений до 10,25 дюйма екран медіасистеми. У частині техніки нововведення аналогічні A-Class , тобто бензинові машини доповнені стартер-генератором, а потужність електромотора в гібриді B250 e підвищена на 5 кВт.

Продажі оновлених A-Class/B-Class в ЄС стартують наприкінці жовтня, в Росії офіційними каналами на цю модель можна не чекати — принаймні поки що діють жорсткі санкції проти нашої країни.

Нинішні A-Class W177 та B-Class W247 випускають з 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Компанія Ford готує розширення лінійки Mustang

Ford розглядає можливість розширення лінійки Mustang після успішного запуску електрокросовера Mach-E під цим брендом. У…

18.05.2024

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024