Автомобіль для міста: ТОП-5 моделей

0
557

Без машини у місті переміщатися досить складно. Особливо автомобіль потрібний тим, у кого “роз’їзна” робота. Міська машина повинна добре маневрувати та мало витрачати паливо. Потужності двигуна вистачить мінімальної через неможливість їздити на великій швидкості.

Критерії вибору автомобіля для міської їзди

Щоб почуватися у міському середовищі впевнено, слід вибирати автомобіль за такими параметрами:

  • Яке паливо споживає автомобіль (на бензиновому паливі машина швидко заводиться, також прогріти її можна за кілька хвилин, та й заправки на кожному кроці). більше економить і добре тягне, проте низька температура не дасть салону добре погрітися);
  • Трансмісія машини (за наявності механічної коробки передач треба вміло перемикати швидкості, щоб витрачати менше палива і впевнено почуватися на дорозі. Водіям-початківцям краще використовувати автоматичну коробку передач, щоб машина перемикала швидкість замість водія);
  • Важливий кузов (що більше речей треба брати з собою, тим більше багажник має бути у машини. Якщо потреби у великих перевезеннях немає, краще взяти компактнішу машину, яка легко паркується і менше важить).

Топ 5 найкращих авто

Smart Fortwo

Відмінний приклад надкомпактного задньопривідного автомобіля хетчбека або кабріолет, у якого відкидається дах. Загалом у машині помістяться двоє людей. У неї потужний бензиновий двигун, здатний розвинути швидкості 100 км/год лише за 12 секунд. Однак великій родині цей автомобіль не підійде.

KIA Rio

Машина з Південної Кореї на кшталт хетчбека або седана. Вона стійка на шосе, а двигун розрахований на 123 та 107 к.с. Тому автомобіль добре підходить для їзди у холодних регіонах. Коробку передач можна вибирати самостійно. Швидко гальмує, має клімат контроль та стабілізує швидкість. Відрізняється містким багажником.

Volkswagen Polo

Відрізняється високою продуктивністю двигуна (90, 85, 80, 75 та 60 коней). Механічна коробка має 5 та 6 передач. Розвиває високу швидкість за 10 секунд, їсть 8 літрів бензину на 100 км.

KIA Picanto

Розганяється до 100 км за 11 секунд. Внутрішній салон середнього розміру. Бензиновий двигун на 84 і 67 коней. Споживає мало палива. Оснащений клімат контролем та добре маневрує.

Hyundai i10

Вміщує до п’яти осіб, має різні варіанти двигуна (82 і 60 к.с). Можна купити бензиновий, дизельний та газовий двигун. Мало важить та мало споживає палива, за рахунок чого економічний у користуванні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.