Авто

Представлено електротягач Mercedes-Benz: до 800 км без заряджання

Share

На виставці комерційного транспорту в Ганновері підрозділ Mercedes-Benz Trucks розсекретив прототип електричного магістрального тягача eActros LongHaul — він був анонсований ще на початку літа. Безкапотник дебютував у статусі концепту, але основні характеристики eActros озвучені: наприклад, проїхати без підзаряджання він зможе понад 500 км.

Серійну версію новинки укомплектують літій-залізо-фосфатними батареями: у Mercedes-Benz завважали їх більш довгічними. Орієнтовний термін експлуатації такої вантажівки становить 10 років або 1,2 млн кілометрів на зразок Actros із традиційними ДВЗ.

Ємність застосованих на прототипі акумуляторів – 600 кВт*год. Водночас компанія обіцяє, що в майбутньому заряджати їх з 20 до 80% можна буде лише за півгодини, оскільки в розробленні вже знаходяться фірмові станції зарядні потужністю до 1 МВт.


Партнери Mercedes-Benz, компанії Trailer Dynamics та Krone розробляють зараз напівпричепи e-Trailer, які також будуть оснащені власними електромоторами та батареями. Завдяки ним запас ходу тягача з таким причепом збільшиться до 800 км.

Mercedes-Benz eActros LongHaul оснащується двома електродвигунами номінальною потужністю 400 кВт (544 к.с.), проте заявлено, що на піку вони здатні розвивати до 600 кВт (816 к.с.).

Ходові прототипи електричного тягача компанія відправить на випробування цього року, а 2023-го передасть їх партнерським компаніям для тестів у режимі реальної експлуатації. Вихід серійної версії eActros LongHaul заплановано на 2024 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024