Пікап Ram 1500 позбудеться дизеля і стане електромобілем

0
338

Марка Ram, відома своїми пікапами та комерційною технікою, перестане оснащувати компактний пікап 1500 дизельним мотором. Виробництво версій Ram 1500 з двигунами на «важкому паливі» завершиться у січні наступного року. Своєрідною альтернативою цьому пікапу має стати Ram 1500 EV, який з’явиться у 2024 році.

Дизельний двигун EcoDiesel ще пропонується для Ram 1500 у виконанні з повним приводом та дворядною кабіною, проте прийом замовлень скоро припиниться. Трилітровий V6, яким комплектується пікап, розвиває 264 к.с. та 651 Нм крутного моменту.

Як заявили в Ram, цей мотор забезпечує найвищу тягу в сегменті напівтонних пікапів, а запас ходу 1500 із цим мотором перевищує 1,6 тисячі кілометрів. Однак компанія готова відмовитися від такого двигуна, оскільки має намір взяти курс на електрифікацію.

До середини десятиліття Ram запропонує електрифіковані моделі у більшості ринкових сегментів, у яких є. До кінця десятиліття електричні Ram повинні з’явитися на всій довжині модельного ряду.

Яким саме буде перший електрокар компанії, поки що невідомо. Ram вже публікувала низку тизерів навесні цього року, але повноцінний дебют батарейного пікапа має відбутися протягом осені. На підготовку до запуску електромобіля у виробництво Ram витратить щонайменше півтора роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!