Jeep показав відразу три електричних позашляховика

0
682

Компанія Jeep оприлюднила зображення трьох електромобілів різних класів: всі поки вважаються концептами, хоча стануть серійними в найближчі 2 роки. Два з них призначені головним чином для ринку США, третій, найкомпактніший буде продаватися лише в Європі.

Перша модель під назвою Jeep Recon позиціонується як хардкорний позашляховик із високими здібностями з подолання перешкод. Він отримає систему повного приводу з функцією контролю та розподілу тяги, а також імітації міжколісних блокувань. Ба більше, йому обіцяно набір позашляхових аксесуарів включно особливу гуму, буксирувальні вуха, тощо.

Зрештою, серійний Recon отримає знімні двері. Що стосується запасу ходу, то поки що в Jeep говорять лише про можливість виїхати на бездоріжжя і повернутися до міста на одному заряді. Серійну версію Recon покажуть наступного року, виробництво стартує 2024-го.


У той час як Recon націлений на підкорення бездоріжжя, Jeep Wagoneer S є елегантним кросовером. І потужним: цей електрокар оснастять 600-сильною силовою установкою, яка дозволить прискорюватися до 100 км/год приблизно за 3,5 секунд, а також батареями на 640 кілометрів пробігу. Графік виведення Wagoneer S на ринок такий самий, як у Recon.


Jeep Avenger з’явиться у продажу раніше за всіх: його вже назвали першою в історії повністю електричною моделлю компанії. З технічних характеристик поки що розсекречено лише 400-кілометровий запас ходу, але Jeep обіцяє розкрити всі карти і почати прийом попередніх замовлень на Avenger вже 17 жовтня – у день, коли стартує Паризький автосалон. Запуск виробництва також намічено на 2023 рік.


Згідно з оприлюдненою глобальною стратегією Jeep, компанія до середини десятиліття представить у Європі чотири електрокари – по одному на кожен сегмент присутності. До 2030 року всі Джипи, які продаються у цьому регіоні, будуть батарейними. У США частка електромобілів повинна досягти лише 50%, зате кожна модель матиме свою електрифіковану модифікацію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!