У Китаї показали електричні пікап та позашляховик потужністю понад 1000 кінських сил

0
456

Китайська компанія Dongfeng презентувала новий суббренд Mengshi (у перекладі — воїн) та два його перші концепти. Це електричні позашляховик M-Terrain та пікап M-Terrain S, кожен з яких має потужність понад 1000 кінських сил. Придбати ці машини можна буде наступного року, пише CarNewsChina.

В основі електромобілів лежить модульна платформа MORA. Вона спроєктована під різні типи кузова і призначена для бездоріжжя. Фізичного зв’язку між кермом та колесами не передбачено. Поворотними зроблені і задні колеса.

Повний привід реалізовано за допомогою чотирьох електромоторів. Закладено дев’ять різних режимів руху. Є пневмопідвіска, що дозволяє підняти кузов на 105 міліметрів від стандартного положення та блокування всіх трьох диференціалів.

Загальна потужність моторів у позашляховика та пікапа однакова – 1070 кінських сил. Виробник заявляє розгін до 100 км/год за 4,2 секунди. Mengshi запропонують як чистий електромобіль з батарею на 140 кВт*год та гібрид, де батареї на 66 кВт*год допомагатиме невеликий ДВЗ для підзаряджання на ходу. У першому випадку запас ходу становитиме близько 500 кілометрів, у другому – 800 км.

Позашляховик M-Terrain вже потрапляв до об’єктиву фотошпигунів. За попередніми даними, його довжина становитиме 5,2 метра, а повна вага досягне 3,2 тонни. Пікап виявиться трохи компактнішим та легшим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!