Футуристичний електроседан HiPhi Z надійшов у продаж за ціною Tesla Model S

0
809

У Китаї офіційно стартували продажі незвичайної моделі від компанії Human Horizons – седана HiPhi Z. За один з найпотужніших та найдалекобійніших електромобілів у світі, до того ж – з доволі незвчайним дизайном, просять від 600 тисяч до 800 тисяч юанів, що еквівалентно 88,6-118,2 тисяч доларів. Тобто він знаходиться в одному ціновому діапазоні з Tesla Model S.

HiPhi Z – це машина розмірами 5036х2018х1439 міліметрів і колісною базою 3150 міліметрів. У неї безрамкові вікна, задні двері, що відкриваються проти руху, 22-дюймові колісні диски, та активний спойлер (висувається з кришки багажника). Попередньо оголошені технічні характеристики підтверджено. Два електромотори розвивають сумарно 672 кінські сили. Батарея ємністю 120 кВт*год забезпечує запас ходу до 705 км за їздовим циклом CLTC. При спорядженій масі 2539 кілограм електромобіль набирає 100 км/год за 3,8 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 200 км/год.

Вже у базовій версії HiPhi Z отримав матричні фари. Вони не тільки вміють постійно працювати в режимі дальнього світла, не засліплюючи інших водіїв. З їхньою допомогою навігаційні підказки накладаються прямо на асфальт. Елементи ззаду та на бокових панелях кузова можуть висвічувати смайли, повідомлення оточуючим або показувати рівень заряду батареї.

Чотири окремі крісла теж ставляться за замовчуванням. На передній панелі є лише медіадисплей, що обертається на 90 градусів. Комбінації приладів немає, всі дані водія виводяться на проєкційний екран.

Пневмопідвіска теж є, а за доплату пропонується повнокероване шасі.

Система напівавтономного керування працює за даними з лідара на даху далекобійністю 250 метрів, 13 камер, 12 ультразвукових датчиків та 5 радарів. Технологія обміну інформацією з об’єктами дорожньої інфраструктури вже закладена в HiPhi Z. Її залишиться лише активувати, коли вона почне працювати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!