BMW розробляє нову версію кросовера X5 спільно з Toyota

0
758

Компанія BMW продовжує роботу над кросовером iX5. Модель, яку розробляють разом із Toyota Motor, буде оснащуватися електромотором із водневими паливними елементами. Серійне виробництво такого автомобіля заплановано на 2025 рік, повідомляє видання “Asia Nikkei”.

Про це виданню розповів директор з продажу німецької компанії Пітер Нота , який наголосив, що технологію водневих паливних елементів вважають у BMW особливо актуальною для великих позашляховиків. Вихід водню підкреслить прагнення німецького автовиробника випускати «зелені» моделі на тлі більш жорстких екологічних норм у Європі.

Нагадаємо, першу концептуальну версію водневого BMW X5 було представлено восени 2019 року на Франкфуртському автосалоні. Тоді ж представники компанії BMW повідомили, що дрібносерійне виробництво новинки розпочнеться восени 2022 року.

Наближений до серійного варіанту кросовер був показаний у 2021 році. За даними виробника, модель оснащувалась доопрацьованою силовою установкою електрокросовера iX . Її потужність була збільшена з 300 до 374 л. Паливні елементи в автомобілях із такою силовою установкою замінюють традиційні акумулятори. Через війну реакції з атмосферним киснем електрика у яких виробляється швидше. Крім того, запас ходу у водень зазвичай вищий, ніж у електромобілів, а повністю заповнити осередки можна за 3-4 хвилини.

Крім водневої версії BMW X5 , над якою працюють фахівці німецької та японської компаній, вони співпрацюють і за іншими проектами, уточнив топ-менеджер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!