Експерти назвали п’ятірку кросоверів із найживішими двигунами

0
1068

Ні для кого не секрет, що двигуни – одна з найважливіших частин автомобіля, яка також може зношуватися та вимагати капітального ремонту. Однак експерти вирішили дізнатися, а які автомобілі мають найживучі мотори. На щастя, вони визначи п’ятірку таких.

Відразу варто зауважити, що експерти розглядали кросовери з двигунами, об’єм яких дорівнює 2,0 літра, а не 1,6. Це пов’язано з тим, що об’ємніші мотори мають більший ресурс, забезпечують автомобілі кращою динамікою.

Отже, список кращих автомобілів з двигунами відкриває Mitsubishi ASX. Він оснащений двигуном 4B11, який розроблений інженерами компаній Mitsubishi та Hyundai. Розробники заявили, що він має ресурс у 250 тисяч кілометрів, проте на практиці досягаються всі 400 тисяч. Варто враховувати також і мінуси. Експерти зазначають, що головним мінусом можна назвати перегріви та їх вплив на головку блоку циліндрів та основу випускного колектора.

Другим “живучим” автомобілем було названо Nissan Qashqai. Його “серцем” є двигун MR20DE. Він досить вимогливий до обслуговування і потребує заміни масла через кожні 8000 км пробігу, але здатний пропрацювати 300 тисяч кілометрів до капремонту.

Renault Duster не можна назвати надійним автомобілем. Його двигун – не виняток. Ним є мотор F4R із чавунним блоком. Він не вимогливий до обслуживаю, але має низку дуже великих недоліків. Збільшена кількість споживання олії іноді розвивається до 100 тисяч км. Фазорегулятори не доживають до 100 тис. км. Втім, без капремонту може проїхати близько 400 000 км.

Mazda CX-5 – японський кросовер з двигуном PE-VPS з лінійки Skyactiv. Силовий агрегат вкрай вимогливий до якості палива та олії. Однак ресурс цього двигуна становить 300 тис. км… а то й більше.

Мотором Toyota RAV4 є 3ZR-FE. Його ресурс може становити 300–350 тисяч км. Його можна назвати надійним, але лише у разі своєчасного виявлення проблем у вигляді, наприклад, недовговічної водяної помпи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!