Топ-5 найпопулярніших уживаних авто українського ринку у 2022 році

0
386

Експерти з Інситуту досліджень авторинку визначили топ-5 найпопулярніших автомобілів із пробігом серед українців.

Про це повідомило видання ТСН .

Так, найпопулярнішими автомобілями стали Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Volkswagen Golf, Daewoo Lanos та Renault Megane.

Лідер сегменту Volkswagen Passat у квітні подешевшав на 16,4%, а у червні ще на 1%. Зараз його вартість дорівнює 7802 доларів. Зниження ціни обґрунтовується збільшенням кількості цих автомобілів у країні та зростанням конкуренції, через яку продавцям доводиться знижувати ціни.

Автомобіль з другого місця, а саме Skoda Octavia у квітні подешевшав на 14%, а ось у червні подорожчав лише на 0,8%. Вартість чеської машини зараз становить 7327 доларів. Volkswagen Golf у квітні подешевшав на 13%, натомість у червні збільшилася на 4,8% – до 6 125 доларів. Середня ціна на Renault Megane у квітні просіла на 20%, а у червні збільшилася на 1,4%. Зараз вартість цього автомобіля становить 6532 доларів.

Ці моделі, що примітно, є підтриманими та завезеними з-за кордону завдяки “нульовій” розмитненні. Цей факт, на жаль, може призвести до збільшення цін, оскільки продавці почали усвідомлювати, що завести таке саме авто з-за кордону тепер набагато дорожче.

Що стосується внутрішнього ринку перепродажу автомобілів, то беззаперечним лідером є Daewoo Lanos. Його ціна у квітні зросла на 2,5%, проте у червні знизилася аж на 15,2%. Зараз “ланос” можна знайти приблизно за 2713 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!