Студенти з Нідерландів зробили машину, яка поглинає вуглекислий газ

0
263

Команда студентів Технологічного університету Ейндховена (Нідерланди) розробила прототип машини, яка очищує повітря у процесі руху. Вона вміє поглинати вуглекислий газ, пише New Atlas.

Забір CO2 відбувається через “решітку радіатора” спереду. Стверджується, що за 20 600 км пробігу зі швидкістю 60 км/год машина збирає 2 кілограми вуглекислого газу. Фільтр, встановлений у системі, потрібно очищати кожні 320 км. Щоправда, неясно, куди подіти накопичений у спеціальному резервуарі CO2. Жодних станцій його прийому немає.

Метою проєкту є створення машини, яка в процесі свого життєвого циклу поглине більше шкідливих речовин, ніж викине в атмосферу. Хоча концепт є електромобілем і не виділяє CO2 безпосередньо під час руху, викиди йдуть при його виробництві та подальшій утилізації.

Невеликий електромобіль рухається від 30-сильного електромотору, який, у свою чергу, живиться блоком акумуляторів ємністю 20,7 кВт·год. У трансмісії встановлено диференціал від однієї із старих моделей Audi. Для збільшення запасу ходу на машину поставили сонячні панелі та камери замість бічних дзеркал. Зрозуміло, є система рекуперації.

Кузов та інтер’єр зроблені переважно із пластику вторинного перероблення. Різні електронні модулі та компоненти можна переставити на іншу машину після закінчення життєвого циклу цієї. Студенти продумали і серійне виробництво: воно має викидати щонайменше шкідливі речовини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!