Авто

Названо п’ять кросоверів з найнадійнішими моторами

Share

Двигуни об’ємом 2.0 літри загалом мають більший ресурс, ніж 1.6-літрові агрегати, до того ж вони забезпечують кращу динаміку та впевненість при обгонах. Тому експерти вирішили розповісти про 5 кросоверів із майже вічними 2.0-літровими моторами. Під словом «вічні» мається на увазі здатність проїхати без капремонту приблизно 400 тисяч кілометрів, пише today.ua .

Mitsubishi ASX

Кросовер Mitsubishi ASX оснащується двигуном 4B11, який розроблений інженерами компаній Mitsubishi та Hyundai. Заявлено ресурс у 250 тисяч кілометрів. Насправді ресурс сягає 400 тисяч кілометрів. При перегрівах можливі тріщини в головці блоку циліндрів і підставі випускного колектора, тому потрібний контроль робочої температури та рівня олії.

Nissan Qashqai

2,0 л двигун MR20DE працює разом із варіатором JF011E/JF016E, але є й механічна коробка передач. Цей мотор вимогливий щодо обслуговування, але 300 тисяч кілометрів до капремонту здебільшого витримує. З недоліків – швидкий розвиток надмірної витрати олії. Ланцюг ГРМ може розтягнутися до 100-120 тисяч. Олію рекомендують міняти приблизно через кожні 8000 км пробігу.

Рено Дастер

Двигун F4R з чавунним блоком працює разом із механічною або чотириступінчастою автоматичною коробкою передач. Це простий в експлуатації та ремонті силовий агрегат. Але масложер іноді розвивається до 100 тисяч км. Фазорегулятори не доживають до 100 тис. км. Потрібно час від часу прочищати дросельні заслінки та паливні форсунки. Без капремонту може проїхати близько 400 000 км.

Мазда СХ-5

Цей японський кросовер оснащується двигуном PE-VPS лінійки Skyactiv, який дуже економічний. Силовий агрегат вимогливий до якості палива та олії. Рекомендуємо стежити за рівнем олії. Mazda каже, що ресурс цього двигуна складає 300 тис. км. Насправді, може бути більше.

Toyota RAV4

У лінійці двигунів Toyota RAV4 є 2,0 л двигун 3ZR-FE. Його ресурс може становити 300–350 тисяч км. Якщо вчасно усувати проблеми у вигляді, наприклад, недовговічної водяної помпи, а також промивати дросельну заслінку. Підвищена витрата олії може розпочатися вже приблизно до 30-50 тис. км. пробігу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024