Hyundai готує електромобіль за 20 тисяч євро

0
291

Компанія Hyundai розробить спеціально для ринку Європи електромобіль за ціною від 20 тисяч євро (20 500 доларів). Про це директор з маркетингу Hyundai Motor Europe Андреас-Крістоф Хофманн заявив виданню Automotive News.

За словами Хофманна, створити недорогий електромобіль – непросте завдання. Наприклад, щоб зберегти невисоку ціну, він має бути відносно компактним, а це призводить до складнощів із компонуванням. Ба більше, така модель з високою ймовірністю виявиться малоприбутковою.

Тому Hyundai розраховує до запуску бюджетної моделі на батареях розширити свою електролінійку за рахунок більш маржинальних пропозицій. Це як нещодавно продемонстрований седан Ioniq 6, так і великий кросовер Ioniq 7. Пріоритетним ринком для нього стануть США, однак у Європі Hyundai цей позашляховик також представить.

Загалом до кінця десятиліття Hyundai виведе на ринок щонайменше 11 нових моделей на електротязі. Наразі електромобілі становлять близько 16% всіх продажів Hyundai в Європі, хоча, по суті, самостійна модель без ДВЗ у компанії лише одна – це кросовер Ioniq 5.

Стартову ціну 20 тисяч євро раніше для своїх доступних моделей встановив і концерн Volkswagen. Передбачається, що бюджетний електромобіль VW Group вийде на ринок відразу під трьома брендами – материнською маркою Volkswagen, а також Skoda та Seat.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!