MINI представила електричний кабріолет, але його не можна купити

0
169

Компанія MINI випустила єдиний екземпляр електромобіля Cooper SE з відкритим верхом. Про серійне втілення такої моделі поки не йдеться: завдання кабріолета – показати можливості розвитку електронапрямку британської марки. Новинку названо єдиним у світі компактним кабріолетом преміум-сегменту на батарейках.

Силова установка кабріолету ідентична тій, що застосовується на серійному тридверному хетчбеку. Це єдиний електромотор на 184 к.с. та 270 Нм, що дозволяє розганятися до 100 км/год за 7,7 секунди (на 0,4 секунди повільніше за хетч). Запас ходу новинки також менший — 230 км, тоді як у тридверки він може досягати 270 км.

З погляду габаритів, MINI Cooper SE Convertible не змінився порівняно з донором, в багажник поміщаються ті самі 160 літрів. Збережено м’який тканинний верх, який за допомогою електроприводів можна прибрати в багажник за 18 секунд на швидкостях до 30 км/год.

Марка MINI назвала новинку зверненням до спільноти шанувальників бренду, коло яких постійно збільшується за рахунок успішності першого електромобіля. На найбільшому для марки ринку Німеччини майже кожен третій новий MINI має електропривід.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!