Назвав кросовери з дуже надійною АКП

0
270

На ринку ще можна знайти машини з дуже надійними автоматичними трансмісіями, які можуть десятиліттями служити вірою та правдою. А якщо щось із ними й трапляється, то ремонт виявиться досить простим та відносно дешевим.

Йдеться про АКПП Jatco JF613E , яка у  Nissan називається RE6F01A , у  Mitsubishi  – F6AJA , а у  Renault  – AJO . Ця коробка відрізняється просто величезним запасом міцності «залізом». До 2013 року нею оснащувалися багато кросовери і не тільки: Nissan Murano , Nissan X-Trail другого покоління з дизельним мотором, Renault Koleos , Mitsubishi Outlander з 3,0-літровим мотором, а на  Mitsubishi Lancer вона взагалі ставилася до 2017.

Експерт зазначив, що одна з головних особливостей цієї коробки передач – точні налаштування електроніки, які не дозволяють перевантажувати соленоїди і підключають блокування гідротрансформатора в режимі, що щадить, з прослизанням фрикціонів. Цим Jatco JF613E відрізняється від аналогічних вузлів від  Aisin та  GM .

При цьому не слід забувати про регулярне обслуговування коробки передач. Варто міняти мастило на традиційних 80-100 тисячах км, оскільки бруд виводить з ладу втулки та кільця. Проте дуже часто трапляються випадки, коли без заміни мастила JF613E спокійно ходять до 180–200 тисяч кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!