Компанія Volkswagen опублікувала зображення седана Phaeton нового покоління

0
795
Розкрити вигляд Фаетону II, який не відбувся, вирішили у зв’язку з 20-річним ювілеєм з моменту дебюту седана першої генерації.

Volkswagen вперше опублікував фото представницького седана Phaeton другого покоління – машину розробили в середині 2010-х, але в останній момент проект зарубали через те, що восени 2015-го VW вляпався у масштабний скандал із заниженням викидів дизельних двигунів.

Phaeton II створювали на платформі MLB Evo, яка застосовується для Audi A8, Volkswagen Touareg та деяких інших великих автомобілів концерну. При цьому за пропорціями кузова і рішенням задньої віконної лінії Фаетон II дуже схожий на модель-попередницю. Однак екстер’єр у нього більш сучасний і ретельно опрацьований з погляду стильових деталей. Phaeton II мав отримати повністю світлодіодні фари та ліхтарі, а також широкі хромовані радіаторні грати.

Автором вигляду скасованого седана заявлено Йозефа Кабана, який був шеф-дизайнером Skoda Auto з 2008 по 2017 рік (чеська компанія входить до складу VW).

Збудували один-єдиний демонстраційний зразок VW Phaeton II, відроджувати проект не мають наміру, оскільки великі седани більше не мають попиту. 

Нагадаємо, Volkswagen Phaeton першої генерації виробляли у 2002-2016 роках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!