Cupra показала маленький електромобіль із запасом ходу 440 км

0
16961

Іспанський бренд Cupra, котрий входить до складу концерну Volkswagen Group, продемонстрував прототип електричного хетчбека UrbanRebel. Дебют серійної версії заплановано на 2025 рік.

UrbanRebel базується на передньопривідній платформі MEB Small. Це зменшена версія електричної архітектури MEB Volkswagen. Її використовують суто під компактні моделі – довжина новинки становить лише 4,03 м. Силова установка складається з одного електромотора потужністю 226 к.с.. Розгін до 100 км/год займає лише 6,9 секунди. Заявлений запас ходу – 440 км.

З цікавих особливостей Cupra UrbanRebel можна назвати складну пластику кузовних панелей, двері без звичайних ручок та безрамні вікна. У компанії запевняють, що постаралися зробити машину «бунтівною» і не схожою на інші електромобілі.

Інтер’єр складається з перероблених полімерів та матеріалів на біологічній основі. Частина рішень виконана у параметричному дизайні.

Компанія заявляє, що це найбільший проєкт, який зараз у розробленні. У середньостроковій перспективі бренд хотів би продавати 500 000 автомобілів на рік (порівняно з 80 тисячами у 2021 році), випустити три нові моделі до 2025 року (крім UrbanRebel, Cupra анонсувала ще дві електрифіковані моделі: Terramar SUV (він отримає як звичайні бензинові силові агрегати, так і гібридний варіант PHEV із запасом ходу приблизно 100 км) та Tavascan), а також оновити поточний модельний ряд (Leon, Formentor та Born/e-Born).

Хетчбек випускатимуть на підприємстві в Мартореллі, що неподалік Барселони. Для цього навіть було укладено інвестиційний проєкт вартістю 10 млрд євро, який включає, зокрема, будівництво гігафабрики з виробництва батарей в Іспанії вартістю 3 млрд євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!