Авто

Представлений новий Fiat Doblo (фото)

Share

Новинка випускатиметься на підприємстві концерну Stellantis в Іспанії.

У модельній лінійці концерну Stellantis з’явився ще один клон. Новий «каблучок» Fiat Doblo  – це зібрання автомобілів Citroen Berlingo, Peugeot Rifter/Partner, Opel/Vauxhall Combo та  Toyota ProAce City . Це сімейство було представлено в 2018 році, хоча, за мірками комерційних машин, воно ще свіже. І вже точно новий бейдж-інжиніринговий Fiat Doblo сучасніше оригінальної моделі Doblo другої генерації, яка йде з 2010 року.

Від родичів під іншими брендами новий Doblo відрізняється незначною мірою. А найбільша уніфікація у нього – з фургоном Citroen Berlingo : у нього взято передній бампер та фари. Оригінальними зробили лише облицювання передка, дрібний декор та шильдики. Але якщо пасажирський варіант Berlingo має зовсім інше обличчя в стилістиці легковиків цієї марки, то  Doblo цей дизайн єдиний для всіх модифікацій: пасажирської, вантажний і комбі.

Для нового Fiat Doblo запропоновані версії завдовжки 4,4 або 4,75 метра, у другому випадку можна замовити третій ряд крісел. Інтер’єр нового Doblo такий самий, як у побратимів: своя лише емблема на рульовому колесі. На другому ряду знаходяться три роздільні сидіння з індивідуальними регулюваннями та кріпленнями Isofix . Набір опцій уніфікований, але маркетологи Fiat винайшли “чарівні” назви. Наприклад, салонне дзеркало з вбудованим екраном називається Magic Mirror , дах зі скляними секціями – Magic Top , а підйомне заднє скло названо Magic Window.

Пасажирський Fiat пропонується лише в електричному варіанті під назвою E-Doblo . Ще в січні концерн Stellantis повідомив, що на європейському ринку пасажирські «каблучки» та мінівени-близнюки залишаться лише в батарейних модифікаціях. Це зроблено, щоб уникнути штрафів за перевищення середнього рівня викидів CO2 за модельною лінійкою. Fiat E-Doblo має електродвигун із віддачею 136 л.с. і 260 Нм моменту, що крутить, ємність тягового акумулятора – 50 кВт∙год, дальність ходу – 280 км по циклу WLTP : все як у інших «побратимів».

Фургон Fiat Doblo може бути не тільки електричним, але і з ДВЗ, у цьому випадку вантажопідйомність підвищується з 800 кг до 1000 кг. На вибір – бензиновий турбоагрегат 1.2 (110 к.с.) та турбодизель 1.5 (100 або 130 к.с.). Усі модифікації мають механічну коробку передач, а 8-ступінчастий “автомат” – опція для 130-сильних версій.

Збирати новий Fiat Doblo на тому ж підприємстві концерну Stellantis в Іспанії, де випускають «каблучки» під іншими марками. Паралельно в Туреччині продовжуватиметься виробництво Doblo другого покоління: з Європи ця модель піде, але під брендом Ram ці машини також поставляють до Північної та Південної Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Fiat

Останні записи

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024