Lucid Air подолав без дозаряджання понад 1100 км

0
347

Електричний седан Lucid Air у топовому виконанні Dream Edition Range здатний проїжджати на одному заряді 837 км за циклом EPA – такий запас ходу заявлений виробником. Американські блогери з YouTube-каналу The Kilowatts вирішили перевірити, чи зможе електрокар подолати більшу відстань, якщо застосувати гіпермілінг – техніку, націлену на максимально ефективне використання енергії. У підсумку електроседан проїхав 1106,2 км – це новий світовий рекорд з дальності пробігу для серійного електромобіля на дорогах загального користування.

В якості маршруту було обрано відрізок звичайної дороги (без підйомів і спусків) у штаті Юта, яким електромобіль кружляв на швидкості 43 км/год. При виборі дороги блогери дивилися на стан асфальту, завантаженість і, про всяк випадок, близькість зарядних станцій.

Водія змінювали кожні три години. Після піт-стопів машину розгоняли максимально повільно. Під час заїзду, який тривав більше доби, електрокару довелося замінити колесо. Якби не цей форс-мажор та не надто сприятливі погодні умови, Air проїхав би ще більше, зазначають блогери.

Зупинився автомобіль лише тоді, коли батарея була повністю розряджена.

Як це було, можна побачити у ролику нижче.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!