Компанія Aston Martin анонсувала свій перший повністю електричний автомобіль

0
125

Представники марки повідомляють, що вже до 2030 року всі моделі бренду будуть електрифіковані.

Компанія Aston Martin анонсувала програму переходу до виробництва екологічних автомобілів. Вже до 2030 року автовиробник перейде до виробництва гібридних та повністю електричних моделей. До 2040 року екологічним має стати виробництво автомобілів марки та робота всього ланцюжка постачальників легендарної компанії. Але жодної конкретики поки що немає.

Автовиробник анонсував стратегію Racing. Green , яка має на увазі членство в міжнародній ініціативі «Наукові цілі», яка допоможе скоротити кількість шкідливих викидів та допомогти у боротьбі зі зміною клімату на Землі.

Першим серійним гібридом бренду має стати середньомоторний суперкар Valhalla . Виробництво моделі має стартувати у 2024 році, а на 2025 рік намічено прем’єра першої повністю електричної моделі бренду. До 2026 року автомобілі Aston Martin будуть доступні з електрифікованими силовими установками. З 2030 року марка має намір перейти на випуск повністю електричних моделей і гібридів, що підключаються.

До 2030 Aston Martin в рамках програми Racing. Green прагнутиме нульового рівня викидів на своїх виробничих підприємствах. До зазначеного терміну компанія бажає скоротити викиди в ланцюжку постачання на 30% порівняно з базовим рівнем 2020 року і досягти нульових викидів по всьому ланцюжку постачання вже до 2039 року. Від пластикової упаковки компанія має намір позбутися протягом трьох років.

Для зниження шкідливих викидів компанія має намір використати відновлювані джерела енергії на заводах у Великій Британії. Для цього встановлять 14 тис. сонячних панелей на заводі в Сент-Атані в Уельсі, де ведеться складання кросовера Aston Martin DBX .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!