Toyota знайшла заміну седану Crown

0
285

Toyota Motor Corp планує запустити седан Crown у кузові позашляховика для Японії, Китаю та Північної Америки, повідомили троє людей, знайомих із питанням.

Позашляховик, який буде представлений у гібридних, гібридних і повністю електричних виконаннях, що підключаються, знаменує собою спробу привести 67-річну Crown у більшу відповідність з тенденціями ринку, оскільки споживачі відмовляються від седанів, стверджує Reuters.

За словами джерела, старт продажів гібриду очікується з літа 2023 року. Модель буде експортуватися в Китай і Північну Америку, тоді як гібрид, що підключається, призначений для внутрішнього ринку.

За словами двох джерел, електрична модель має бути запущена на початку 2024 року, і автовиробник ще має завершити експортні плани.

За словами людей, у рамках такої модернізації Toyota також випустить повністю оновлену версію седана Crown цього літа. І позашляховик, і седан будуть вироблятися на заводах Тойота-Сіті, Японія.

В основному, що продається на внутрішньому ринку протягом більшої частини своєї історії, Crown був першим легковим автомобілем, повністю розробленим і побудованим в Японії, що стало поворотним моментом у перетворенні країни на світового автовиробника. Це був також перший автомобіль Toyota, експортований до Сполучених Штатів у 1958 році. Через два роки Toyota була змушена призупинити експорт, оскільки двигун Crown не міг розвивати швидкість, необхідну для американських автострад.

Минулого року автовиробник заявив, що до 2030 року інвестує близько 70 мільярдів доларів в електрифікацію своїх автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!