Заміна XC90: таким може стати електрокросовер Volvo Embla

0
983

Новинці обіцяні автопілот просунутого рівня, ефективніші батареї та салон з екологічних матеріалів.

Про те, що Volvo працює над повністю електричним спадкоємцем XC90, ми знаємо вже досить давно. Офіційна прем’єра позашляховика, якому, ймовірно, присвоять ім’я Embla, очікується лише у 2023 році, але вже зараз можна скласти уявлення про те, як він виглядатиме завдяки ексклюзивному рендеру Motor1.

Відправною точкою роботи нашого художника став Volvo Concept Recharge. У серійному втіленні кросовер повинен зберегти розтягнуту колісну базу, яка дозволить вбудувати в підлогу великий блок акумуляторів, відомі фари “Молот Тора”, камери заднього виду замість дзеркал. На контрастному даху розміститься лідер від компанії Luminar. Він стане частиною системи автономного керування Ride Pilot, розробленої за участю Nvidia. Спочатку таким автопілотом будуть оснащувати машини для північноамериканського ринку, пізніше опція з’явиться і в Європі.

Також відомо, що Volvo Embla отримає інтер’єр з матеріалів, придатних для вторинної переробки, і новий інтуїтивно зрозумілий інтерфейс водія, заснований на операційній системі Android Automotive.

Volvo Concept Recharge

Батарея, яку передбачається зробити частиною силової структури, мабуть, буде розроблена в рамках нового спільного підприємства зі шведською фірмою Northvolt. Volvo поки що не називала жодних конкретних характеристик, але відомо, що компанія прагне підвищити ефективність акумуляторів на 50% у порівнянні з нинішніми аналогами. У перспективі може йтися про запас ходу під 1000 кілометрів на одному заряді, але такого показника вдасться досягти лише ближче до кінця десятиліття.

До речі, близько місяця тому стало відомо, що паливний XC90 не зникне одразу після виходу Embla: кросовер із ДВЗ не просто збережуть у товарній лінійці приблизно до 2025 року, але навіть проведуть ще одне оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!