Який автомобіль вибрати: гібридний чи бензиновий?

Час читання: 2 хв.
0

У зв’язку з постійним зростанням цін на бензинове паливо, багато водіїв починають серйозно придивлятися до електричних автомобілів. Але останнім обов’язково потрібна мережа безкоштовних чи платних електричних заправок, які важко знайти у регіонах. У цьому випадку краще використовувати гібридні чи бензинові автомобілі.

Гібридні автомобілі

Яскравим представником гібридів вважається Toyota Prius, які здатні за паспортними даними споживати до 3,9 літрів бензину. Але це в ідеальному стані, тоді як у міському режимі витрати палива збільшуються до 7 літрів, що навіть більше, ніж у дизельних авто аналогічної потужності!

Але в плюс гібридних автомобілів необхідно віднести швидкий розгін і можливість підзарядки батарей у режимі гальмування.

Гібриди, що заряджаються

Реклама

Якщо гібридні кари не влаштовують покупця, то цілком можна зупинити вибір на користь гібридів, що заряджаються. Вони оснащуються більш ємними акумуляторами, завдяки яким пробіг авто в міських умовах не менше 50-60 км. Якщо потрібно доїхати на роботу, знайти на стоянці електричну розетку, як цілий рік можна їздити електрикою! Якщо заряд енергії опиниться на нульових позиціях, то в роботу включається бензиновий мотор і можна доїхати до будь-якого місця. Недолік – висока вартість гібридів, що заряджаються, але для людей, що живуть поза містом, вони вважаються цілком оптимальним вибором.

Машини із бензиновими моторами

Авто з класичними бензиновими ДВЗ, як і раніше, вважаються актуальними на наших просторах. Сучасні моделі з турбованими ДВЗ з літражем до 1 літра, мають розміри не більше аркуша паперу розміром А4 (резюме від Джеремі Кларксона від Топ Гір), відрізняються вкрай низькою витратою палива та досить високим ресурсом експлуатації – аж до 400 000 км, якщо водій заправляє авто якісним бензином. І такі машини чудово служать у холодному кліматі – швидко заводяться за допомогою передпускового підігрівача та починають безкоштовно віддавати тепло салонній пічці. Сухість та тепло в салоні авто при морозній температурі виявиться просто гарантованою справою!

Якщо підсумовувати плюси та мінуси гібридних автомобілів і бензинових ДВЗ, то можна впевнено вважати – для холодних регіонів Росії останні вважаються ідеальним вибором: їздять довго при єдиній заправці (аж до 800 км), відрізняються більшою автономністю, відмінною економічністю та солідним ресурсом експлуатації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!