Компанія Volkswagen може розробити електричну версію культового “Жука”

0
179

Компанія Volkswagen не відмовляється від ідей розробки електричного пікапа з відродження в тій чи іншій якості моделі Beetle – теж на електротязі. Такі висновки можна зробити із заяв глави VW Group Герберта Дієсса, які топ-менеджер зробив під час сесії питань та відповідей Ask Me Anything на популярному ресурсі Reddit. Крім того, Дієсс підтвердив появу в найближчому майбутньому інших електрокарів – зокрема доступного хетчу і великого седана.

Найближчою електричною новинкою компанії Volkswagen має стати мікроавтобус ID.Buzz – його прем’єра запланована на березень цього року. У свою чергу, відповідаючи на питання про можливість відродження культового «Жука», Герберт Дієсс зазначив, що актуальна платформа MEB дозволяє розробку інших емоційних моделей — тобто він не почав заперечувати шансу на повернення Beetle в модельний ряд.

Не став Герберт Дієсс і відмовлятися від можливої ​​розробки електричного пікапа, він назвав цю думку «хорошою ідеєю», але обійшовся без будь-яких подробиць.

У 2023 році компанія Volkswagen планує представити серійний варіант концепту ID.Vizzion , який, мабуть, стане електричною альтернативою актуальному Passat . При цьому, за словами глави VW Group , концерн працює і над іншими електромобілями у класичних кузовах – але на ринок вони вийдуть під марками Audi та Bentley .

Нарешті, Герберт Дієсс зазначив, що одним із пріоритетів компанії залишається виведення на ринок доступних електромобілів зі стартовою ціною близько 20 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!