Smart представив свій перший електричний кросовер

0
295

Один із найвідоміших виробників мініатюрних автомобілів показав свій перший кросовер.

У компанії Smart вже оголосили, що модель отримає специфічну назву – #1. Майбутні автомобілі в лінійці також позначатимуться подібним чином із символом ґрат у назві. При цьому всі моделі будуть електричними.

Символ грат, який вирішили використовувати в компанії Smart читається як “номер” або “хештег”. Тому простою мовою назва моделі звучатиме як “Номер один” або “Хештег один”. Вперше цей автомобіль у вигляді концепту показали ще 2021 року.

Якщо глянути на останні фото моделі в камуфляжі, то можна сказати, що серійний автомобіль практично повністю відповідатиме концепту, який був представлений роком раніше.

На останніх офіційних фото від Smart можна помітити кросовер #1, який проходить випробування в аеродинамічній трубі. Фото зроблено в Китайському науково-дослідному інституті автомобільної техніки у Чунцині. Новий електрокар отримав один із найнижчих коефіцієнтів аеродинамічного опору в класі – 0,29.

Компанія Smart заявляє, що перевірка автомобіля в умовах екстремально низьких та високих температур пройшла успішно. Крім іншого, інженери перевіряли функції дистанційного обігріву батареї, а також “криголамну функцію” висувних дверних ручок.

Відомо, що Smart #1 буде побудований на платформі Geely SEA із двигуном, розміщеним ззаду. За наявною на даний момент інформацією машина отримає силову установку на 270 к.с. та запас ходу в 500 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!