Авто

Названо шість нових комерційних фургонів-електрокарів 2022 року

Share

В даний час автомобільна промисловість переживає радикальний перехід від традиційних бензинових і дизельних двигунів внутрішнього згоряння до електричних. Водневий автомобіль поки лише один – Toyota Mirai. А от електрокарів вже купа! Ви і так не пропустите втягнення до електрифікації в автомобільному світі, але чи знаєте ви, що електричні фургони тепер також є великим бізнесом? Спеціалісти з видання CarBuyer підібрали всі панельні вени на електротязі, а ми в uamotors розкриваємо 6 найкращих моделей, які сьогодні продаються.

1. FIAT E-Ducato

E-Ducato має найбільшу зі всіх дальність ходу. При чому, це разом з тим великий фургон, який хоч і має купу варіацій, кожну з яких можна адаптувати до потреб будь-якого бізнесу, все одно залишається важким і не аеродинамічним. Є також варіанти для п’ятимісної кабіни або дев’ятимісного пасажирського фургона. Ба більше, ФІАТ E-Ducato має вражаючу максимальну вантажопідйомність до 1,9 тонн і варіанти вантажного простору від 10 до 17 кубічних метрів.

Покупці мають вибір між батареями ємністю 47 або 79 кВт·год у парі з електродвигуном потужністю 121 к.с. Ці силові установки дають запас ходу 180 км для слабшої версії або 360 км для потужнішої відповідно. Обидві модифікації стандартно поставляються з можливістю швидкої зарядки потужністю 50 кВт, яка може збільшити запас ходу до 100 км всього за 30 хвилин.

2. Citroen e-Berlingo / Peugeot e-Partner

І Пежо, і Сітроен мають однакову батарею ємністю 50 кВт/год і електродвигун потужністю 134 к.с., що забезпечує запас ходу до 270 км. Завдяки швидкій зарядці на 100 кВт ці компактні комерційні фургони можуть бути заряджені від 0 до 80% всього за 30 хвилин, а це означає, що ви повернетеся в дорогу за найкоротші терміни.

Незважаючи на відносно невеликі габарити, ці «пиріжки» цілком практичні. Між іншим, фургони можна замовити в конфігураціях «Стандарт» або «Довгий» з 3,3 та 3,8 кубометрів вантажного простору відповідно. Підключення Apple Carplay та Android Auto – вже в «базі».

3. Citroen e-Jumpy / Peugeot e-Expert

Любите продукцію Пежо-Сітроен, але шукаєте щось крупніше? Що ж, фургони середнього розміру є прекрасним вибором для підприємців або власників бізнесу, які хочуть перейти на електрику.

Пропонується вибір між акумулятором на 50 або 75 кВт*год. Зі слабшим акумулятором фургон може проїхати лише 230 км на одній зарядці, тоді як ємності 75 кВт*год вистачає для 330 км. Немало! Обидві ці батареї підключені до електродвигуна потужністю 134 к.с. з можливістю швидкої зарядки на 100 кВт, при цьому більшій батареї потрібно 45 хвилин, щоб отримати від 0 до 80%.

4. Renault Master E-Tech

Рено стверджує, що запас ходу в реальному світі для великого фургона Мастер E-Tech становить 120 км. На перший погляд не вражає, проте тут за умовчанням враховується велике корисне навантаження, використання систем кондиціонування/опалення та змінна швидкість руху – конкуренти цим нехтують. Заряджання акумулятора ємністю 33 кВт·год займає близько 4 годин за допомогою WallBox на 7,4 кВт або загальнодоступного швидкого зарядного пристрою, при чому супутникова навігація може спрямувати вас до найближчого доступного зарядного пристрою, коли буде потрібно.

Панельний фургон Master E-Tech доступний у шести різних конфігураціях: з двома різними висотами даху та короткою, середньою або довгою колісною базою. Завдяки максимальній вантажопідйомності 1425 кг є мало речей, які E-Tech не може перевезти. В салоні є три сидіння, з додатковим відкидним столом на спинці центрального.

5. Mercedes-Benz eSprinter

Якщо ви шукаєте електричний фургон від більш преміального бренду, шукайте не далі, ніж Mercedes eSprinter – електрична версія популярного великого фургона містить багато спільного з легковим автомобілем Mercedes-Benz. Кондиціонер і підігрів водійського сидіння входять в стандартну комплектацію, а оббивка зі штучної шкіри та блискуча інформаційно-розважальна система MBUX доступні за додаткову плату.

Живлення надходить від акумулятора ємністю 55 кВт*год і електродвигуна потужністю 113 к.с., що забезпечує максимальну дальність ходу всього 133 км. Хоча швидка зарядка потужністю 80 кВт може зарядити eSprinter з 0-80% за півгодини, вона доступна лише як додаткова опція. Позитивним є те, що eSprinter відточеніше їздить, ніж більшість фургонів на ринку. Конфігурацію можна взяти лише одну – з 11 кубометрами вантажного простору та вантажопідйомністю 731 кг. Усім, кому потрібна більша потужність, доведеться шукати іншого електрофургона.

6. Mercedes-Benz eVito

Так само, як і його більший брат, Mercedes eVito є трохи більш дорожчою альтернативою іншим середньорозмірним фургонам, наприклад, від Citroen чи Volkswagen. Таке обладнання, як адаптивний круїз-контроль, семидюймовий сенсорний екран, підігрів сидінь і камера заднього виду є стандартом навіть для базової комплектації. ЕлектроВіто в кращих комплектаціях отримують хромований зовнішній вигляд, легкосплавні диски та оздоблення салону зі шкірзамінника.

eVito має акумулятор 66 кВт·год, що забезпечує запас ходу в районі 260 км без додаткової підзарядки. Фургон доступний у двох конфігураціях; L1 і L2, при цьому остання має 6,6 кубометрів простору і максимальну вантажопідйомність 807 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло
Tags: ТОП

Останні записи

Електропікапи Tesla Cybertruck і Rivian R1T зійшлися в гонці з бездоріжжя (відео)

Електропікапи Tesla Cybertruck та Rivian R1T зійшлися в гонці бездоріжжям. Серійний випуск суперхайпового Tesla Cybertruck,…

12.05.2024

Новий седан Mazda EZ-6 повністю розсекретили до початку продажів: фото, моторна гама та характеристики

Опубліковано фотографії оновленої Mazda EZ-6 2024 року. Ця середньорозмірна модель розроблена спільно з компанією Changan…

12.05.2024

Irmscher зробив зухвалий “спортивний” мікроавтобус Opel Vivaro

Ательє Irmscher випустило зухвалий "спортивний" мікроавтобус Opel Vivaro. Німецьке ательє Irmscher, яке спеціалізується на доробці…

12.05.2024

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024