Які авто найчастіше здають на металобрухт в Україні

0
860

В Україні зростає кількість автомобілів, які здають в брухт. Незважаючи на поширену думку, мовляв, наша людина ніколи не «спише» свою машину, доки вона не згниє у дворі, насправді українці все частіше утилізують свої автомобілі.

Так, за січень-листопад 2021 року в Україні було знято з обліку для вибракування понад 15 тисяч авто, що на 40% більше, ніж у 2020-му році. Як пише UaMotors, посилалася на дані Інституту досліджень авторинку , середній вік «утилізованого авто» становить майже 25 років. 64% – легкові автомобілі.

Переважна більшість автомобілів, які українці здають на металобрухт, це радянські, українські та російські автомобілі. Іномарки якщо й зустрічаються, то дуже рідко. А взагалі особисто для нас стало дивно, що взагалі є таке явище, як списання автомобіля на металобрухт в Україні. Ми про саму послугу, попит на яку не просто є, а навіть зростає! До слова, більше половини тих, хто здає авто в брухт – приватні особи (54%).

До речі, щоб списати автомобіль, спочатку його треба зняти з обліку. Усю цю процедуру можна здійснити безкоштовно в будь-якому Сервісному центрі МВС.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!