Розкрили характеристики суперкросовера BMW

0
80

M-підрозділ марки BMW розробить для серійної модифікації свого кросовера XM одразу 3 версії гібридної силової установки на базі одного і того ж бензинового двигуна. Про це пише портал Bimmerpost.

Основою гібридних установок BMW XM стане абсолютно новий двигун V8 зменшеного об’єму, який сам по собі зможе видавати до 650 к.с. А сумарна продуктивність найпотужнішої гібридної системи виявиться більшою за 750 к.с., заявлених для концепт-кара.

У компанії BMW розробляють мотор з кодовим позначенням S68 : стверджується, що він отримає робочий об’єм 4,0 літра замість 4,4-літрових агрегатів V8, що використовуються зараз на деяких М- моделях. Імовірно, це обумовлено тим, що головним ринком для BMW XM розглядається Китай, де машини з двигунами більше 4,0 літра обкладаються великим податком.

Концептуальна версія BMW XM , представлена ​​в листопаді 2021 року, була оснащена гібридною силовою установкою потужністю 750 к.с. За інформацією користувачів форуму Bimmerpost, саме таку продуктивність отримає перша версія XM , яка з’явиться на авторинку: її виробництво стартує у грудні 2022 року. Але потім кросовер забезпечать ще 2 варіантами двигунів потужністю нижче і вище цієї позначки.

Молодша модифікація BMW XM буде орієнтована насамперед на комфортне, а не на спортивне водіння, і тому потужність її силової установки зменшать приблизно до 600 к.с. Параметри найекстремальнішої версії поки що не називаються. Офіційно марка BMW поки що характеристик серійної версії моделі XM не підтверджувала, хоча й уточнила, що продавати кросовер буде лише гібридом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!