Авто

BMW показала електрокар-хамелеон: змінює колір кузова за секунди

Share

BMW привезла на виставку CES 2022 свій найшвидший електрокар – кросовер iX M60 з кузовом-хамелеоном. Після натискання однієї кнопки колір за лічені секунди змінюється з темно-сірого на білий. 

Як саме реалізовано цю технологію, компанія не розкриває. Чи буде вона доступна в серійній версії, чи це просто прототип для демонстрації на виставці, невідомо. У прес-релізі, присвяченому дебюту автомобіля, про цю фішку нічого не сказано. Не виключено, що у продаж електрокар надійде у звичайному забарвленні. 

BMW iX M60 рухається двома електромоторами. На задній осі стоїть двигун потужністю 489 к.с., а на передній – 258 к.с. Сумарна потужність силової установки при цьому становить 619 л.с., а момент, що крутить, – 1015 Нм. У режимі Sport Mode з активованою функцією Launch Control, що дозволяє досягти максимальної ефективності, показник зростає до 1100 Нм.

Розгін від 0 до 100 км/год займає всього 3.8 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км/год – на 50 км/год швидше за BMW iX xDrive50. Комплекту акумуляторів ємністю 105.2 кВт·год вистачить на 566 кілометрів ходу. Від 200-кіловатної станції на зарядку з 10% до 80% потрібно 35 хвилин. 

У стандартне оснащення входить адаптивна пневматична підвіска, лазерні фари, система керування жестами та голосом, аудіосистема Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound з технологією 4D Audio, вентиляція сидінь водія та переднього пасажира, а також розширений пакет обігріву. В обробці салону використовували натуральну шкіру. 

Виробництво BMW iX М60 налагоджено на заводі з Дінгольфінгу. Ми думаємо в Україні кросовер з’явиться у другій половині 2022 року. Вартість, комплектації та інші подробиці компанія озвучить ближче до дати релізу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: BMW

Останні записи

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024