BMW показала електрокар-хамелеон: змінює колір кузова за секунди

0
202

BMW привезла на виставку CES 2022 свій найшвидший електрокар – кросовер iX M60 з кузовом-хамелеоном. Після натискання однієї кнопки колір за лічені секунди змінюється з темно-сірого на білий. 

Як саме реалізовано цю технологію, компанія не розкриває. Чи буде вона доступна в серійній версії, чи це просто прототип для демонстрації на виставці, невідомо. У прес-релізі, присвяченому дебюту автомобіля, про цю фішку нічого не сказано. Не виключено, що у продаж електрокар надійде у звичайному забарвленні. 

BMW iX M60 рухається двома електромоторами. На задній осі стоїть двигун потужністю 489 к.с., а на передній – 258 к.с. Сумарна потужність силової установки при цьому становить 619 л.с., а момент, що крутить, – 1015 Нм. У режимі Sport Mode з активованою функцією Launch Control, що дозволяє досягти максимальної ефективності, показник зростає до 1100 Нм.

Розгін від 0 до 100 км/год займає всього 3.8 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км/год – на 50 км/год швидше за BMW iX xDrive50. Комплекту акумуляторів ємністю 105.2 кВт·год вистачить на 566 кілометрів ходу. Від 200-кіловатної станції на зарядку з 10% до 80% потрібно 35 хвилин. 

У стандартне оснащення входить адаптивна пневматична підвіска, лазерні фари, система керування жестами та голосом, аудіосистема Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound з технологією 4D Audio, вентиляція сидінь водія та переднього пасажира, а також розширений пакет обігріву. В обробці салону використовували натуральну шкіру. 

Виробництво BMW iX М60 налагоджено на заводі з Дінгольфінгу. Ми думаємо в Україні кросовер з’явиться у другій половині 2022 року. Вартість, комплектації та інші подробиці компанія озвучить ближче до дати релізу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!