Tesla Model 2 2023: все, що ми знаємо про новий компактний електромобіль

0
1019

У цій статті зібрані всі відомі факти про Tesla Model 2. Новинка 2023 модельного року стане новим електромобілем американської компанії, з більш доступною початковою ціною 25 000 доларів.

«Малюка Тесла», офіційно анонсована у 2020 році, наближається до свого дебюту, і наші колеги із закордонних видань створили гіпотетичний рендер, який показує, як може виглядати перший компактний хетчбек від американського бренду. Хоча новинка ще не отримала офіційної назви, її часто називають “Tesla Model 2”, хоча деякі також використовують прізвисько Model C. Очікується, що дебют відбудеться у 2023 році, а мінімальна ціна становитиме 25 000 доларів.

Єдиний візуальний орієнтир, який ми маємо для хетчбека Tesla, – це офіційний ескіз, представлений у 2020 році під час конкурсу на проектні роботи для нової моделі, яка буде проводитись у Китаї. У тому ж році Ілон Маск пообіцяв вийти з новою моделлю на ринок приблизно через три роки, тобто у 2023 році.

Нова Tesla може отримати аеродинамічний п’ятидверний кузов з лінією даху у стилі купе, колесами великого діаметру та короткими звисами. Різні конструктивні особливості великих Model 3 і Model Y могли знайти відображення в компактному хетчбеку, наприклад, подібна віконна лінія, висувні дверні ручки, лицьова панель без решітки радіатора, панорамний люк на даху і світлодіодні фари, встановлені на передніх крилах. “Малюк Tesla” також може успадкувати кілька елементів стилю від кросовера марки.

Інтер’єр, швидше за все, збереже фірмовий мінімалізм Tesla з величезним інформаційно-розважальним сенсорним екраном у портретній орієнтації і не більше. Очікується, що він також запропонує багато місця для пасажирів та їхнього багажу, використовуючи переваги спеціальної архітектури електромобіля та практичного силуету з двома боксами та коротким капотом. Дизайнери Tesla могли додати штурвал з “вилкою” та дивний процес перемикання режимів їзди, який дебютував у оновленій Model S/Model X раніше цього року, але оскільки це модель початкового рівня з ширшою цільовою групою, вони могли б вибрати щось менше спірне.

Якщо Tesla дотримається своїх обіцянок щодо базової ціни в 25 000 доларів, то компактний хетчбек підірве своїх основних конкурентів у цьому сегменті в особі VW ID.3 і Nissan Leaf

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!