Авто

Великий кросовер Dacia Bigster може стати найдешевшим у сегменті

Share

Продаж нового кросовера марки Dacia, який вийде на ринок під назвою Bigster, повинен стартувати в Європі вже в першій половині 2022 року. За даними видання Auto Express, новинка потрапить у той же ринковий сегмент, що і, наприклад, Volkswagen Tiguan, але при цьому виявиться на 20% дешевшим, незважаючи на гібридні силові агрегати.

Серійний варіант Dacia Bigster витягнеться в довжину на 4,6 метра і виявиться навіть дещо більшим, ніж Volkswagen Tiguan . Чи отримає він 7-місну версію, поки що невідомо, але видання припускає, що це малоймовірно, враховуючи наявність у марки Dacia 3-рядного вена Jogger .

Не дістанеться кросоверу Bigster і компактний двигун з тих, що є в розпорядженні бренду Dacia : безнаддувна версія 1,0-літрової «трійки», яка видає 64 к.с., визнана занадто слабкою. Швидше за все, базовим двигуном для новинки буде той самий агрегат, але завдяки наддуву він вже буде видавати 90 к.с., а дорожча альтернатива – турбочетвірка Renault з робочим об’ємом 1,3 літра і 130 к.с.

При цьому очікується, що моторну лінійку Bigster (можливо через деякий час після початку продажів) поповнять гібридні силові агрегати. Найімовірнішим кандидатом названий той, що базується на 1,6-літровому двигуні: він вже використовується на моделі Clio E-Tech та анонсований для Jogger . Віддача такої силової установки досягає 140 л. Крім цього, компанія Dacia може адаптувати для кросовера і абсолютно новий силовий агрегат, що базується на 1,2-літровому турбомоторі, який зможе забезпечити до 200 к.с.

За прогнозом видання Auto Express, який спирається на деякі висловлювання керівництва бренду, Dacia Bigster у Великій Британії виявиться приблизно на 5 тис. фунтів стерлінгів дешевшим Volkswagen Tiguan : таким чином, його ціна стартуватиме з 20 тис. фунтів стерлінгів (близько 700 тисяч гривень), що зробить кросовер Bigster як мінімум однією з найдоступніших пропозицій у даному сегменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Dacia

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024