Названо особливості легендарного “Запорожця”, яких немає навіть у люксових іномарок

0
8123

У народі ходить багато анекдотів та розповідей про ” Запорожець “, зокрема про його ненадійність. Проте для більшості автолюбителів цей автомобіль – справжня легенда. Не багато хто знає, що “Запорожець” має низку цікавих особливостей, яких немає навіть у люксових іномарок. Що ж у ньому такого особливого.

Однією з найголовніших особливостей легендарного “Запорожця” була бюджетність. Дозволити автомобіль собі могли багато хто, адже на відміну від тієї ж “Волги” ЗАЗ був набагато доступнішим. Техобслуговування “Запорожця” також не було затратним. Зазначається, що навіть масляний та паливний фільтри допускали регулярне промивання в бензині та встановлення на місце.

Також автомобіль берег гаманець власника від серйозних витрат на пальне. По-перше, двигун “Запорожця” був абсолютно невибагливий до якості бензину, а по-друге, витрата становила лише 5,9 літра на 100 кілометрів.

Ще одна особливість автомобіля – неймовірна прохідність. Завдяки компоновці із заднім розташуванням мотора на днищі не було виступаючих елементів, через що ЗАЗ міг без проблем проїжджати там, де застряг, наприклад, “Москвич”. Покращував прохідність та невелику вагу – всього 790 кілограм.


Багато хто не знає, але “Запорожець” оснащувався автономним обігрівачем із власною свічкою, тому в зимовий час машину не потрібно було довго прогрівати. Ще одна цікава особливість, яка була доречною для любителів пікніка – легке зняття сидінь. Виїхавши на природу, можна було за пару хвилин зняти сидіння, щоб не сидіти на мокрій землі або не брати стільці з собою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!