Названо 10 електрокарів з найбільшим запасом ходу

0
416

Експерти склали список з 10 електромобілів з найбільшим запасом ходу 2021/2022. Якщо ранні сучасні електрокари змушували своїх господарів непокоїтися чи зможуть дістатися до місця призначення чи до точки зарядки від акумулятора, то з більш пізніми моделями можна бути спокійнішими.

Підбірку ТОП-10 електромашин опублікувало видання Autoexpress.

1. Mercedes EQS – 485 миль

На першому місці розташувався електромобіль Mercedes EQS, який зараз продається та є одним із найновіших. Дана версія флагманського седану S-Class бренду, проте він використовує лише електричну енергію, маючи вражаючий максимальний запас ходу в 485 миль у моделі EQS 450+. Це дозволила величезна батарея ємністю 107,8 кВт·год і дуже низький коефіцієнт опору – він ковзкий у повітрі, тож більш ефективний у швидкості. Mercedes – як завжди про розкіш, а якість салону не має собі рівних. Він наповнений передовим комплектом, включаючи новий інформаційно-розважальний дисплей «Hyperscreen», який практично охоплює всю приладову панель. Це зручно, швидко і дорого.

2. Mercedes EQE – 410 миль

Mercedes EQE – це нещодавно представлений повністю електричний седан, який працює як еквівалент E-Class в асортименті німецького бренду. Він має платформу EVA2, яка використовується спільно з EQS, що дозволяє користуватися великим акумулятором ємністю 90 кВт·год в анонсованій моделі EQE 350. Офіційно має запас ходу 410 миль. Велика батарея і ковзка форма дозволяють залишатися серед електромобілів з найбільшою дальністю дії. Як і в багатьох електромобілях наступного покоління, він має швидку зарядку, яка дозволяє заряджатися на 10-80 відсотків приблизно за півгодини, що в EQE є величезним додатковим діапазоном.

3. Tesla Model S – 405 миль

Електромобіль Tesla Model S, пройшовши серйозне оновлення, має загальний діапазон в 405 миль, доступний для моделі Long Range. Model S зберігає свій дещо мінімалістичний стиль інтер’єру – найочевидніша відмінність полягає в тому, що 17-дюймовий сенсорний екран тепер горизонтальний, а не вертикальний. Система автопілоту Tesla також доступна з можливістю «повного самостійного керування», але наразі це варіант коштує 7000 фунтів стерлінгів і, природно, має деякі обмеження безпеки. Практичність все ще є сильною стороною Model S, з 894 літрами багажного відсіку та достатньою кількістю місця для комфортного розміщення 4 дорослих.

4. BMW iX – 380 миль

iX — флагманський електричний позашляховик BMW, який може похвалитися запасом ходу до 380 миль у верхній версії xDrive50. Однак менша модель xDrive40 має запас ходу 257 миль. Технологія швидкої зарядки повинна дозволити обом версіям отримати 10-80% заряду приблизно за півгодини. Довжина iX – близько п’яти метрів, тому він конкурує з деякими з найбільших позашляховиків у всьому світі, а всередині є дуже багато місця. Великий запас ходу досить вражаючий для великого важкого позашляховика. Функції, зосереджені на комфорті, такі як пневматична підвіска, плюшевий салон – поєднані з високою прохідністю

5. Ford Mustang Mach-E – 379 миль

Mustang Mach-E дуже відрізняється від свого тезки з двигуном V8. Він має заявлений запас ходу 379 миль. Оснащений акумулятором ємністю 88 кВт/год і системою заднього приводу. Вибір режиму водіння «Untamed» з трьох доступних опцій додасть в салон фальшивий звук двигуна V8 – кому до смаку. Всередині Mustang Mach-E виглядає трохи вищим, ніж деякі інші моделі Ford, зі стандартним комплектом, який включає двозонний клімат-контроль, камеру заднього виду, підігрів передніх сидінь, підігрів керма, 15,5-дюймовий сенсорний екран і 10,2-дюймовий цифровий приладовий дисплей.

6. BMW i4 – 367 миль

BMW i4 завдяки великій батареї ємністю 84 кВт/год може проїхати 367 миль на одному заряді. i4 eDrive40 має один електродвигун потужністю 335 кінських сил, тому він може розганятися від 0 до 62 миль на годину за 5,7 секунди. Існує також більш потужна версія i4 M50, яка має двомоторну повнопривідну трансмісію потужністю 537 кінських сил і здатна розганятися від 0 до 100 миль на годину всього за 3,9 секунди.

7. Tesla Model 3 – 360 миль

Tesla Model 3 має заряд ходу – 360 миль. Час розгону Model 3 від 0 до 62 миль на годину – 4,2 секунди в моделі Long Range. Цього достатньо, щоб присоромити деякі серйозні спортивні автомобілі, а також він йде на рівних з практичним сімейним седаном.

8. Tesla Model X – 360 миль

Попри потужний кузов позашляховика і сім місць, Tesla Model X може проїхати до 360 миль на одній зарядці. Модель Plaid має заряд ходу 340 миль. З точки зору практичності, фірмові підйомні задні двері «Falcon» забезпечують легкий доступ до другого і третього рядів сидінь, але загальний стиль Model X робить його більше кросовером, ніж повноцінним сімейним позашляховиком. В результаті перші два ряди сидінь забезпечують багато місця для всіх пасажирів, а третій ряд справді підходить лише для дітей. Як і слід було очікувати від Tesla, на борту є багато технологій, які розважають пасажирів і допомагають водієві різними способами.

9. Volkswagen ID.3 – 336 миль

Volkswagen ID.3 – сімейний хетчбек, який став наслідником e-Golf. Виробник пропонує конкурентоспроможні ціни, великий комфорт і надійний запас ходу – найвищий заявлений запас ходу в 336 миль можна знайти в комплектації «Tour» з акумулятором ємністю 77 кВт·год. Це дуже тихий і вишуканий автомобіль. Стандартне обладнання в асортименті включає світлодіодні фари, передні та задні датчики паркування, запуск без ключа, клімат-контроль і підігрів передніх сидінь. Збільшення діапазону пропонує такі опції, як панорамний люк, камеру заднього виду та оновлену аудіосистему.

10. Polestar 2 – 335 миль

Polestar 2 поєднує в собі сміливий і масивний дизайн і більш знайомі штрихи від дочірнього бренду Volvo, і хоча це перший звичайний електромобіль бренду, Polestar 2 може похвалитися низкою характеристик, які роблять його справжнім претендентом навіть на найпопулярніші електромобілі. Покупці можуть вибрати один або подвійний двигун, причому один двигун великої дії з батареєю ємністю 78 кВт·год забезпечує найвищий запас ходу в 335 миль, тоді як стандартний один двигун на 64 кВт·год пропонує до 273, обидві ці моделі будуть прискорюватися від 0 -60 миль/год за 7,4 секунди. Якщо потрібна більша потужність, подвійний двигун дальнього радіусу дії пропонує 408 кінських сил, запас ходу 298 миль і скорочений час від 0 до 60 миль на годину за 4,7 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!