Головна Авто Які автомобілі в Україні викрадають найчастіше

Які автомобілі в Україні викрадають найчастіше

0
479

У 2020 році, як свідчать дані Національної поліції України, викрадено 4522 автомобілі, а за перше півріччя 2021-го зафіксували 1475 угонів. Тобто тенденція до зниження кількості викрадених авто чітко простежується.

Як повідомляє finance.ua із посиланням на дані НПУ, розкривається приблизно половина таких злочинів.

Незважаючи на значне посилення санкції статті 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України – якщо раніше викрадач міг стати штрафом, то тепер йому «світить» 3-5 років в’язниці – охочих заволодіти чужою машиною все ще багато.

Як свідчить статистика, минулого року лідером за кількістю угонів авто були:

  • Київ та область – 52%,
  • Харківська область – 8,91%,
  • Одеська та Львівська області – 6,92%.

Проте за результатами першого півріччя 2021 року лідером несподівано став Харків – 51,4% крадіжок авто, а Київ опустився на четверте місце.

За даними Нацполіції та страхових фірм, у 2020 році злодіїв найбільше цікавили машини наступних виробників:

Це не означає, що інші машини не викрадають – крадуть усі, навіть «Таврії». Але перераховані моделі найбільш привабливі для злочинців – з огляду на їхню вартість та популярність серед автолюбителів. Зокрема і серед тих, хто готовий купити крадене авто. Саме ця категорія автолюбителів і є замовниками значної кількості угонів автомобілів.

Крім того, набирає популярності досить привабливий і легкий спосіб «заробітку» для автовикрадачів – викрасти машину і «перепродати» його людині, у якої вкрали.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.