Названо 5 кращих міських кросоверів в Україні

0
1437

В Україні 2021 рік був багатий на дебюти невеличких міських кросоверів. Під невеличкими ми розуміємо субкомпактні автомобілі. А бо ж їх ще відносять до сегменту B. Це, зазвичай, моделі завдовжки трошки більше 4 метрів.

Треба відзначити, що це не найбільш популярний клас автомобілів в Україні. У нас перевагу віддають більшим моделям. Таким, як, наприклад, Toyota RAV4, Mazda CX-5 чи Hyundai Tucson.

Проте, популярність маленьких кросоверів, які, за великим рахунком, є альтернативою класичним хетчбекам, теж зростає. Тому за останні декілька років виробники помітно активізувалися у цьому напрямку. Це можна побачити на прикладі таких новинок, як Mazda CX-30 та Peugeot 2008, які вже досить успішно продаються в Україні.

Але цього разу мова саме про новинки, які дебютували у нашій країні 2021 року. Ми обрали п’ять найцікавіших моделей. Якщо ви не згодні з нашим вибором, діліться вашими думками у коментарях.

Nissan Juke

Цю модель українці добре знають. Перше покоління Nissan Juke було бестселером у своєму класі. Тож, на друге покоління багато хто чекав з нетерпінням. Щоправда, чекати довелося досить довго: світовий дебют нового Juke відбувся у 2019 році. А до України кросовер дістався лише у 2021-му.

Переваги

Новий Juke досить місткий для свого класу. У порівнянні з попередником кросовер став на 75 міліметрів довше, на 35 міліметрів ширше і на 30 міліметрів вище.

Приріст у габаритах позитивно позначився на просторі салону: запас для ніг задніх пасажирів збільшився на 58 міліметрів, а простору над головою стало більше на 11 міліметрів.

Також Juke можна назвати практичним. У нього двері перекривають пороги, а у багажнику є декілька рівнів для підлоги, що робить користування зручним.

Недоліки

Тим, хто любить динаміку, цей автомобіль може не сподобатися, адже мотор пропонується лише один – літровий бензиновий агрегат потужністю 114 кінських сил. З пересуванням містом він справляється на відмінно. Але на трасі динаміки вже іноді не вистачає.

Також тут не найкращий інформаційно-розважальний комплекс. У цьому плані Nissan Juke помітно поступається, наприклад, Peugeot 2008. У «японця» немає ані повністю цифровою панелі приладів, ані бездротової зарядки для смартфонів.

Toyota Yaris Cross

Восени 2021 року Toyota привезла в Україну кросовер Yaris Cross. Це найменший та найдешевший кросовер компанії у нашій країні. Хоча в Європі нещодавно з’явилася ще менша модель, яку побудували на базі Toyota Aygo.

Yaris Cross побудовано на одній платформі з хетчбеком Yaris. Але фактично це різні автомобілі. Вони відрізняються як за дизайном, так і за габаритами.

Кліренс Yaris Cross – 170 міліметрів. Це непогано для автомобіля цього класу. Хоча у деяких конкурентів дорожній просвіт навіть більший.

Повного приводу немає. Проте, теоретично він може бути. Кросовер має гібридну версію з двома електричними моторами, один з яких відповідає за привод задніх коліс. Однак в Україну такі автомобілі постачатися не будуть. Мабуть, через високу вартість.

Переваги

У Toyota Yaris Cross цікава лінійка силових агрегатів. Можна обрати як простий бензиновий мотор, так і гібридну версію.

Yaris Cross потужніший за Nissan Juke. Тож з точки зору динаміки він цікавіший. Також Toyota може похвалитися кращим набором активних систем безпеки. Наприклад, кросовер вміє зчитувати дорожні знаки та слідкувати за станом водія.

Недоліки

Yaris Cross компактніший за багатьох своїх конкурентів. А це означає, що і місця тут буде менше.

Для когось може бути мінусом відсутність повністю цифровою панелі приладів. Хоча Apple CarPlay та Android Auto тут є.

Opel Mokka

Нова Mokka – це кросовер для тих, хто шукає високотехнологічний автомобіль з яскравим дизайном. Фактично, це альтернатива Peugeot 2008 під німецьким брендом. Власне, ці автомобілі побудовано на одній платформі.

Салон виконаний у мінімалістичному стилі. Новий Opel Mokka отримав повністю цифровий кокпіт, який складається з двох екранів – цифрової панелі приладів та тачскріну мультимедійної системи.

Переваги

Opel Mokka непогано оснащено. Тут є система розпізнавання дорожніх знаків, втоми водія та асистент утримання у смузі руху. У максимальній комплектації – великий екран цифрової панелі приладів та двокольорове забарвлення кузову.

Лінійка моторів не надто різноманітна, але є 1,2-літровий мотор, який видає 130 кінських сил. Він працює з 8-ступінчастим «автоматом».

Також німці обіцяють 188 міліметрів дорожнього просвіту. Це відмінний показник для міського кросовера.

Але найголовніше те, що до кінця 2021 року в Україні має з’явитися повністю електрична версія Mokka. Такий кросовер укомплектовано електричним мотором потужністю 136 кінських сил. Двигун живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Вона забезпечує електрокару запас ходу на рівні 325 кілометрів за циклом WLTP.

Недоліки

Mokka менша ніж, наприклад, Nissan Juke. І простору тут теж помітно менше. Наприклад, об’єм багажника – всього 350 літрів. Це один з найменших показників у своєму класі.

Деяке обладнання пропонують лише за доплату. Наприклад, бездротову зарядку для смартфонів можна встановити лише у максимальну комплектацію. Коштує така опція – 4 тис. гривень.

Renault Captur

У 2021 році в Україну повернувся Renault Captur. За цей час він встиг змінити покоління.

Кросовер побудовано на одній платформі з новим Nissan Juke. Нова платформа дозволила збільшити простір у салоні та зробити його більш комфортним для водія та пасажирів.

Кузов став більш рельєфним, а в оформленні оптики з’явилися фірмові С-подібні елементи. Крім того, нове покоління отримало світлодіодні фари.

Інтер’єр також змінився. Матеріали обробки, за словами представників Renault, стали якіснішими. Замість аналогової панелі приладів тепер можна замовити цифровий варіант.

Переваги

Captur – місткий кросовер. Об’єм його багажника – більше 400 літрів. З точки зору простору цей кросовер виграє у Opel Mokka та Toyota Yaris Cross.

Мотор лише один – 1,3-літровий, бензиновий. Але можна обрати версію форсовану до 155 кінських сил. І це буде один з найбільш потужних автомобілів у своєму класі.

Недоліки

Для України у Renault Captur дуже скоротили оснащення. Тут майже немає систем активної безпеки. Або бездротової зарядки для смартфонів.

Не дісталася до України і гібридна версія кросовера. Вочевидь, французи вирішили, що такий автомобіль занадто дорогий для українців.

Chery Tiggo 2 Pro

Незабаром до України дістанеться новинка від Chery – маленький кросовер Tiggo 2 Pro. І це непоганий варіант для тих, хто немає нічого проти китайського автопрому.

Представники Chery відзначають, що над дизайном кросовера працював Стів Юм – колишній керівник американської команди дизайнерів General Motors. Він також працював з Ford та Hyundai.

Переваги

Скільки коштуватиме Chery Tiggo 2 Pro ще невідомо. Але зрозуміло, що це буде найдешевший кросовер серед згаданих. При цьому китайці пропонують непогане оснащення.

Кліренс – 178 міліметрів, що теж непогано для такого автомобіля. Хоча привод лише передній.

Недоліки

Тут все традиційно: ніяких європейських тестів на безпеку Chery Tiggo 2 Pro не проходив. Тож уявити реальні наслідки у разі аварії дуже важко.

Не справляє враження і лінійка моторів: літровий мотор видає близько 100 кінських сил, а 1,5 літровий агрегат – 106 кінських сил.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!