Nissan Rogue випускатимуть із новим турбірованим двигуном (Фото)

0
95

Rogue, досить популярний в Україні кросовер, як відомо, є різновидом Nissan X-Trail для американського ринку. Модель нового покоління дебютувала трохи більше року тому й спочатку пропонувалась з модернізованим бензиновим мотором 2.5 (184 к.с., 245 Нм). Але до наступного модельного року Nissan провів заміну двигуна. Атмосферник залишиться в минулому, і відтепер американський Rogue оснащуватимуть… трициліндровим турбомотором. Меншого об’єму – а значить, дешевше при розмитненні.

Насправді, такий силовий агрегат вже дебютував на китайському варіанті Nissan X-Trail. Але якщо для КНР три циліндри з турбонаддувом вже норма життя, то для США така конфігурація поки що не звична. Турбомотор 1.5 VC-Turbo зі змінним ступенем стиску – найближчий родич дволітрового двигуна, який вже кілька років ставлять на кросовери Infiniti QX50 та седани Nissan Altima, але з «ампутованим» циліндром. Ступінь стиску може змінюватись від 8:1 до 14:1, максимальна потужність – 204 к.с., крутячий момент – 305 Нм.

Для цього двигуна довелося розробити нові опори різної жорсткості, кожна з яких гасить вібрації «свого» діапазону частот. У трансмісії збережено варіатор, привід – передній чи повний. Середня паспортна витрата палива моделі Rogue з переходом на VC-Turbo знизилася з 7,8 до 7,1 л/100 км. Виробництво турботрійок Nissan організував на моторному заводі в штаті Теннессі, де роблять усі двигуни для машин американського складання.

Кросовери Nissan Rogue з турбомоторами вийдуть на ринок США вже взимку, при цьому ціни підростуть. Базова версія коштуватиме 26 700 доларів замість 26 050 доларів за машину з атмосферником. А ось європейцям новий Nissan X-Trail доведеться почекати: до Старого Світу кросовер четвертого покоління доїде лише влітку 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!