Компанія Toyota розкрила характеристики гібридного Toyota Prius нового покоління

0
110

Гібрид Toyota Prius наступного покоління вийде на ринок приблизно за рік. Базова модель продемонструє еволюційний розвиток, а за кілька років з’явиться зовсім нова версія. Про це представники Toyota Motor заявили під час заходу E-Volution, присвяченого презентації електрокросу bZ4X у США.

Офіційні особи не озвучили точних характеристик. Вони натякнули, що Prius наступного покоління буде потужнішим та економічнішим, ніж його попередник. Prius четвертого покоління XW50, який вийшов на ринок у 2015 році, оснащується 1,8-літровим бензиновим ДВЗ, що працює за циклом Аткінсона, та електромотором. Обидва ці компоненти стануть потужнішими та ефективнішими.

Раніше в 2021 році японські ЗМІ повідомляли, що Prius PHV отримає ємніший літій-іонний акумулятор. У XW50 використовується АКБ на 8,8 кВт/год, що дозволяє долати відстань до 40 км.

Також офіційні особи заявили, що для Пріуса слід знайти «новий напрямок». Навряд це означає розробку повністю електричної версії, адже Toyota хоче, щоб Prius залишався доступним.

Натомість японські джерела стверджують, що у 2025 році з’явиться версія із двигуном внутрішнього згоряння, що працює на спалюванні водню. Toyota вже веде розробки в принципово новому напрямку.

Він стане потужнішим і ефективнішим, а також з’явиться принципово нова версія. Майже зі 100-відсотковою впевненістю можна сказати, що збережеться 1,8-літровий ДВС, але його доопрацюють. Решта інформації поки що має характер чуток різного ступеня достовірності.

Нагадаємо, що четверте покоління Toyota Prius (XW50) випускається з 2015 року. У ньому використовується 1,8-літрова рядна “четвірка” 2ZR-FXE (98 к.с.), якій допомагає 72-сильний електромотор, що підживлюється блоком акумуляторів під задніми сидіннями. У стандартній конфігурації передній привід, але існує також повнопривідна модифікація Prius E-Four з окремим електромотором для задньої осі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!