Перші подробиці про кросовер Lancia

0
97

Для компанії ця модель може стати чи не останнім шансом на виживання.

Легендарна Lancia розробить оригінальний електромобіль на платформі STLA. За даними TopElectricSUV.com, машина дебютує не раніше 2026 року.

Чутки про нові моделі Lancia ходять уже кілька місяців. Компанія, окрилена тим, що концерн Stellantis пообіцяв збільшити фінансування, почала відразу ж розкидатися анонсами і підтверджувати припущення, що гуляли мережею. Так, наприклад, підтвердився вихід нових Ypsilon та Delta. Але майже поза увагою залишився перспективний кросовер.

Тепер з’явилися нові відомості щодо планів на електричний паркетник. По-перше, він точно з’явиться на ринку у 1 кварталі 2026 року. По-друге, це буде середньорозмірна модель, яка базуватиметься на платформі STLA Medium.

Зрозуміло, що для майбутніх моделей придумають зовсім нову мову дизайну, яка базуватиметься на легендарних автомобілях минулого. І якщо для майбутніх Ypsilon і Delta все більш-менш очевидно, то як виглядатиме паркетник абсолютно незрозуміло. Західні журналісти вже припустили, що це буде така собі Delta, але з великим кліренсом, щоправда, такі уявлення не зовсім відповідають планам самої компанії.

Нагадаємо, під час нещодавньої презентації концерну Stellantis з’ясувалося, що Lancia разом з Alfa Romeo та DS Automobiles відповідатиме за преміальні моделі. Таким чином з виробника, що має всього один хетчбек у модельному ряду, має утворитися справді сильний бренд із багатою лінійкою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!