Авто

Представлений новий компактвен Toyota Avanza

Share

Виробництво нових компактвен Toyota вже стартувало на спільному підприємстві Toyota-Astra Motor, розташованому в Індонезії.

Однооб’ємник Toyota Avanza – це один із найпопулярніших автомобілів на території Південно-Східної Азії. Тепер дебютувала машина третього покоління. І вона разюче виділяється на тлі колишніх моделей. Незмінним залишився лише форм-фактор автомобіля: це компактний і простий однооб’ємник з орними бічними дверима, а також трьома рядами крісел. Але якщо раніше Toyota Avanza була уніфікована з моделлю Daihatsu Terios і мала рамну конструкцію, то тепер ця спорідненість втрачена. В основі новинки знаходиться модульна архітектура DNGA , тобто різновид платформи TNGA для простих і дешевих авто.

Кузов у Toyota Avanza – тепер несучий, мотор розгорнуть поперек, колеса, що ведуть, у машини не задні, а передні. Дорожній просвіт моделі становить 195 або 205 мм в залежності від модифікації. Колеса можуть бути діаметром 15 або 16 дюймів, а фари – виключно світлодіодні.

Модель Toyota Avanza стала помітно більшою. Навіть колісна база розтягнулася на 95 мм (до 2750 мм). Довжина машини збільшилася на 205 мм (до 4395 мм), а ширина – на 70 мм (до 1730 мм). При цьому відмова від рамної конструкції дозволила зменшити висоту на 30 мм (до 1665 мм у базової модифікації).

У гамі нової Toyota Avanza передбачені два бензинові атмосферні мотори. Двигун 1.3 (98 к.с.) поєднується лише з 5-ступінчастою МКПП, але цей тандем ставлять лише на автомобілі у базовій комплектації. Іншим версіям належить силовий агрегат 1.5 (106 к.с.), який оснащується як «механікою», так і варіатором.

Початкова версія Toyota Avanza має 2 подушки безпеки, систему стабілізації, кондиціонер та медіасистему з 7-дюймовим екраном. Серед опцій присутні бічні подушки і «фіранки» безпеки, збільшений до 9 дюймів дисплей мультимедійки, камера заднього огляду, технологія безключового доступу, а також фірмовий комплекс Toyota Safety Sense, який включає системи автоматичного гальмування, а також контролю сліпих зон.

Одночасно з базовою моделлю Avanza дебютувала люкс-версія Toyota Veloz , причому тепер вона має формальний статус окремої моделі. Остання відрізняється більш агресивним екстер’єром та збільшеною до 4475 мм габаритною довжиною, а колісні диски можуть бути діаметром 16 чи 17 дюймів. Двигун 1.5 (106 к.с.) безальтернативний, а на задній осі такої машини знаходяться дискові гальма.

Інтер’єр у версії Toyota Veloz оформлений багатшим: він має комбіновану оббивку сидінь, якісніший пластик, масивніший центральний тунель і контурне підсвічування. Гальмо стоянки у такого автомобіля — з електричним приводом, а з оснащення є клімат-контроль, віртуальні прилади, а також окремий дисплей для задніх пасажирів. Виробництво нових компактвенів марки Toyota вже стартувало на спільному підприємстві Toyota-Astra Motor , розташованому в Індонезії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024