Представлений новий компактвен Toyota Avanza

0
677

Виробництво нових компактвен Toyota вже стартувало на спільному підприємстві Toyota-Astra Motor, розташованому в Індонезії.

Однооб’ємник Toyota Avanza – це один із найпопулярніших автомобілів на території Південно-Східної Азії. Тепер дебютувала машина третього покоління. І вона разюче виділяється на тлі колишніх моделей. Незмінним залишився лише форм-фактор автомобіля: це компактний і простий однооб’ємник з орними бічними дверима, а також трьома рядами крісел. Але якщо раніше Toyota Avanza була уніфікована з моделлю Daihatsu Terios і мала рамну конструкцію, то тепер ця спорідненість втрачена. В основі новинки знаходиться модульна архітектура DNGA , тобто різновид платформи TNGA для простих і дешевих авто.

Кузов у Toyota Avanza – тепер несучий, мотор розгорнуть поперек, колеса, що ведуть, у машини не задні, а передні. Дорожній просвіт моделі становить 195 або 205 мм в залежності від модифікації. Колеса можуть бути діаметром 15 або 16 дюймів, а фари – виключно світлодіодні.

Модель Toyota Avanza стала помітно більшою. Навіть колісна база розтягнулася на 95 мм (до 2750 мм). Довжина машини збільшилася на 205 мм (до 4395 мм), а ширина – на 70 мм (до 1730 мм). При цьому відмова від рамної конструкції дозволила зменшити висоту на 30 мм (до 1665 мм у базової модифікації).

У гамі нової Toyota Avanza передбачені два бензинові атмосферні мотори. Двигун 1.3 (98 к.с.) поєднується лише з 5-ступінчастою МКПП, але цей тандем ставлять лише на автомобілі у базовій комплектації. Іншим версіям належить силовий агрегат 1.5 (106 к.с.), який оснащується як «механікою», так і варіатором.

Початкова версія Toyota Avanza має 2 подушки безпеки, систему стабілізації, кондиціонер та медіасистему з 7-дюймовим екраном. Серед опцій присутні бічні подушки і «фіранки» безпеки, збільшений до 9 дюймів дисплей мультимедійки, камера заднього огляду, технологія безключового доступу, а також фірмовий комплекс Toyota Safety Sense, який включає системи автоматичного гальмування, а також контролю сліпих зон.

Одночасно з базовою моделлю Avanza дебютувала люкс-версія Toyota Veloz , причому тепер вона має формальний статус окремої моделі. Остання відрізняється більш агресивним екстер’єром та збільшеною до 4475 мм габаритною довжиною, а колісні диски можуть бути діаметром 16 чи 17 дюймів. Двигун 1.5 (106 к.с.) безальтернативний, а на задній осі такої машини знаходяться дискові гальма.

Інтер’єр у версії Toyota Veloz оформлений багатшим: він має комбіновану оббивку сидінь, якісніший пластик, масивніший центральний тунель і контурне підсвічування. Гальмо стоянки у такого автомобіля — з електричним приводом, а з оснащення є клімат-контроль, віртуальні прилади, а також окремий дисплей для задніх пасажирів. Виробництво нових компактвенів марки Toyota вже стартувало на спільному підприємстві Toyota-Astra Motor , розташованому в Індонезії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!