Новинка за $4700: дешевий електромобіль Chery підірвав ринок

0
59

Компанія Chery розпочала продаж бюджетного електромобіля QQ під індексом «Ice Cream». Про це  повідомляє  CarNewsChina.

Так, на перший день з початку старту продажів цієї моделі на Chery QQ надійшло 63 тисячі заявок і більше 16 тисяч людей вже сплатили за отримання цього автомобіля.

Для просування новинки серед молодіжної аудиторії компанія створила в Китаї цілу екосистему, яку назвала iCar. Під цією ж назвою в країні масово відкриваються шоуруми (вже відкрито понад 1300 пунктів), у них можна замовити електромобіль або оформити щомісячну підписку на оренду.

Електричний Chery QQ отримав незграбний тридверний кузов з високою віконною лінією і характерними выштамповками. У нього маленькі коліщатка та світлодіодна оптика. Габарити машини становлять: 2980 мм – у довжину, 1496 мм – у ширину і 1637 мм – у висоту. Колісна база складає 1960 мм. Покупці зможуть вибирати із шести пастельних тонів забарвлення кузова. Простота та утилітарність тривають у салоні моделі. Кольоровий дисплей поєднує функції шкали приладів та екрана мультимедійної системи з радіо та MP3-плеєром.

За рух відповідає електромотор потужністю 27 к.с., його живить літій-залізофосфатний АКБ. Інші характеристики поки що не розголошуються, але, як очікується, максимальна швидкість нового Chery QQ складе близько 100-130 км/год, запас ходу на одному заряді – 120-170 км.

Продаж у Піднебесній стартує до кінця листопада 2021 року. Базова версія коштуватиме $4700, а за укомплектований варіант просять $6900.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!