Надійні та практичні: експерти назвали топ кросоверів (ФОТО)

Став відомий рейтинг швидких та якісних кросоверів.

0
1177

Сегмент кросоверів настільки популярний, що майже кожен великий автовиробник преміум-класу тепер має у своїй лінійці хоча б одну модель. За останні 15 років вимоги до кросоверів змінилися. Недостатньо бути просто містким та компактним. Тепер від кросоверів вимагають швидкості як у суперкарів та практичності, щоб возити дітей до школи та їздити за продуктами. 

Audi SQ5/SQ5 Sportback

Q5 – це стандартний якісний кросовер від Audi, а модель SQ5 перетворює автомобіль на одного з лідерів нашої добірки. У SQ5 додано ін’єкцію потужності, яка розганяє автомобіль до 96 км/год за 5,1 секунди. Це не найшвидший автомобіль у своєму класі, але Audi може похвалитися одним із найрозкішніших і добре продуманих інтер’єрів за свою ціну.

BMW X6 M

Потужні близнюки BMW, X5 M та X6 M, схожі за технічними характеристиками. Але «шістка» є унікальнішою з них. Це пов’язано з її похилим дахом, який поєднує в собі розміри та практичність традиційного позашляховика зі стилем великого німецького купе. Маючи твін-турбо V8 потужністю понад 600 к.с., X6 M наводить жах на менш потужні автомобілі на треку.

Фактично цей автомобіль був розроблений компанією Beemer для використання на треках. Однак більшість покупців цього кросовера ніколи не братимуть участь у перегонах, тому приємно усвідомлювати, що автомобіль однаково гарний і для змагань, і для перевезення продуктів.

Porsche Cayenne Coupe

Компанія Porsche – ще один гравець у сегменті SUV. Cayenne став однією з найважливіших моделей у модельній лінійці бренду. Шанувальники марки були шоковані, коли серед спортивних автомобілів з’явився кросовер. Модель швидко стала популярною та відіграла вирішальну роль у запуску преміальних SUV.

Випуск Cayenne Coupe показує прагнення Porsche до подальшого вдосконалення Cayenne, щоб залучити нові тенденції та аудиторію. Це має гарантувати, що він залишатиметься лідером продажу ще багато років.

Audi RS Q3

Q3 став першим кросовером Audi, який вдягнув на себе носив престижний значок «RS».

Ранні моделі 2013 оснащувалися турбодвигуном inline-5 потужністю 306 к.с., але модель 2022 розвиває вже 400 к.с. Його розгін до 96 км/год не перевищує 4,5 секунд. RS Q3 схожий на Q3 Sportback на дорозі, але «заряджену» модель забезпечили найкращим оглядом через заднє скло: вища лінія даху і додаткова вага не мають істотного значення для нахилу або нахилу кузова в поворотах.

Maserati Levante

Maserati вже багато років намагається зрівнятися з продажу зі своїми німецькими конкурентами. Але за останні роки відбулося падіння попиту на седани та GT, а ці два сегменти традиційно є сильними сторонами Maserati.

Levante — це їхня перша спроба вийти на ринок кросоверів, але результати продажів поки що неоднозначні. Незважаючи на свою відносну непопулярність серед покупців, Levante – це практичний, потужний та красивий автомобіль. І це робить його найуніверсальнішим Maserati у продажу.

Mercedes-Benz EQC

– перший повністю електричний кросовер марки.

Його потужність становить понад 400 к.с., а розгін від 0 до 96 км/год займає близько 5 секунд. Електрокар багато в чому схожий зі своїм бензиновим побратимом GLC. Це означає, що Mercedes заощадив на вартості проектування та розробки, і це дає EQC перевагу співвідношення ціни та якості, яким не можуть похвалитися його конкуренти.

Porsche Macan Turbo

Macan — менший із двох позашляховиків Porsche, але при цьому він не йде на компроміс ні в управлінні, ні у повсякденному використанні.

Об’єм багажника в 500 л ставить Macan на один рівень за місткістю з Ford Explorer. Як і Cayenne, Macan піддається нападкам за те, що він не є «традиційним Porsche» за стандартами шанувальників, але якщо відкинути упередження, то це чудовий автомобіль у всіх відношеннях.

За версією Car and Driver Macan Turbo увійшов до списку десяти найкращих автомобілів 2021 року. Motor Authority назвав його “найкращим в управлінні невеликим розкішним позашляховиком”. А Road and Track заявив: “Якщо у вас має бути кросовер, купіть цей”.

Mercedes-AMG GLA45

Власники спортивних автомобілів люблять знаходити у своїй машині щось таке, що дає їм право хвалитися, і GLA 45 безперечно відповідає цій вимогі, оскільки він оснащений найпотужнішим серійним чотирициліндровим двигуном у світі.

Видаючи 416 коней, він розганяється до 96 км/год. трохи менше ніж за 4,3 секунди, а його максимальна швидкість обмежена 249 км/год. Це один із найменших кросоверів на ринку, він створений на базі класу GLA, який базується на компактному хетчбеку A-Class.

Lamborghini Urus

Цілком божевільний Lamborghini Urus, мабуть, є королем усіх кросоверів, принаймні доти, доки наступного року не з’явиться Ferrari Purosangue, який кине йому виклик.

Він має агресивні характеристики, які раніше вважалися недосяжними для серійного кросовера, з величезною потужністю в 641 к.с. Його нерівний кузов і страхітливий зовнішній вигляд повністю відповідає решті модельного ряду Lamborghini.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!