Компанія Chery готує новий великий кросовер Tiggo 9

0
149

Останнім часом Chery збільшує темпи виходу новинок, дедалі сильніше скорочуючи відставання від провідних автоконцернів Китаю. Розвиток лінійки «паркетників» за допомогою спеціальних версій Plus виявився вдалим рішенням. Тому компанія наголосить на великих преміальних позашляховиках. Причому компанія вже майже готова представити публіці одразу дві моделі – преміальний Exeed T22, створений на базі концепту Stellar, та машину, яка може отримати назву Tiggo 9.

За інформацією порталу cheshi.com, новий флагманський кросовер Chery отримав внутрішньозаводський індекс Т26. Його довжина становить 4,8 метра, що перевершує флагманські кросовери Geely Xingyue L та Changan CS75 Plus. Цікаво, що саме ця модель стане першим авто, заснованим на новій платформі Т2Х. Вона є розвитком архітектури M3X, де побудований, наприклад, Exeed TXL. За силову установку відповідатиме новий 2-літровий турбодвигун сімейства Acteco. Ймовірно, мається на увазі F4J20 потужністю 254 к.с. і 390 Нм крутного моменту.

Очікується, що у продаж новий T26 буде запущений у середині 2022 року і займе місце флагмана у модельному ряді Chery. Орієнтовна вартість теж відома. Якщо Tiggo 8 Pro стартує з позначки 140 тис. юанів (1,5 млн рублів), то Tiggo 9 можуть оцінити мінімум в 150 тис. юанів (1,65 млн рублів).

При цьому головною зміною машин 2022 модельного року стало виправлення роботи селектора КПП. Нагадаємо, багато власників скаржилися на незвичний алгоритм перемикання передач джойстиком варіатора. При переведенні селектора з положення в Drive в Reverse і назад на автомобілі потрібно робити двократний рух пензлем. До цього нюансу водіям доводилося звикати. А на оновлених моделях механізм реалізований так само, як на «старших» автомобілях бренду, тобто при переході з режиму в режим потрібна лише одна дія рукою. Сильним натисканням можна перевести коробку з положення D R, слабким – в нейтральне N.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!