Рейтинг найпопулярніших електрокарів в Україні

0
22

У вересні свої перші реєстраційні номери в Україні отримали 145 нових та 748 вживаних автомобілів на акумуляторних джерелах живлення (BEV). Таким чином, минулого місяця був встановлений рекорд з кількості нових електромобілів, що були зареєстровані впродовж одного місяця.

Про це повідомляє Укравтопром.

Попередній рекорд було зафіксовано у серпні 2021, коли українськи номери отримали 144 нові BEV. У порівнянні з торішнім показником вересневий попит на нові електромобілі зріс у два з половиною рази, а на машини з пробігом – на 18%.

ТОП-5 моделей вересня:

найпопулярнішим електрокаром серед нових авто став Nissan Leaf. У вересні українську реєстрацію отримали 28 автівок;
другий результат продемонстрував Hyundai Ioniq – 12 реєстрацій;
третім за популярністю став електричний NISSAN Sylphy, за цей електромобіль своїми гаманцями проголосували 11 покупців;
на четвертому місці одразу два автомобілі: JAC iEVS4 та PORSCHE Taycan, в заліку яких по 10 реєстрацій;
замикають п’ятірку вересневого ринку нових електромобілів також дві моделі: BMW i3 та Mercedes-Benz EQC, в активі кожної по 9 реєстрацій.
Які вживані електрокари обирають українці. Найпопулярнішим електромобілем з пробігом також залишається Nissan Leaf. У вересні 174 вживаних авто цієї моделі поповнили український автопарк.

На другому місці TESLA Model 3 – 95 реєстрацій. Третє місце у Renault Zoe – 48 реєстрацій. Четвертим за популярністю став Volkswagen е-Golf – 39 шт. Також у п’ятірку лідерів потрапив Chevrolet Bolt, за місяць 37 вживаних електромобілів цієї моделі отримали свої перші українські номери.

Загалом за дев’ять місяців від початку року першу реєстрацію в Україні пройшли майже 6,1 тис. од. автотранспортних засобів на акумуляторних джерелах живлення, що на 7% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Частка уживаної техніки в цій кількості склала 88%, проти 92% роком раніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!