Авто

Mitsubishi повністю перейде на платформи Nissan для всіх японських моделей

Share

З 2026 року Mitsubishi Motors припинить розробку власних автомобільних платформ для японського ринку і стане використовувати бейдж-інжинірингові версії моделей Nissan. Це допоможе компанії скоротити витрати і сконцентруватися на електромобілях, пише видання Nikkei.

Компанія Mitsubishi Motors стане першим японським автовиробником, який припинить розробку платформ для легкових автомобілів, що продаються на внутрішньому ринку Японії. При цьому компанія продовжить створювати власний дизайн машин, інтер’єри і силові агрегати.

Станом на березень 2021 року Mitsubishi Motors паралельно використовує вісім платформ різних класів (своїх і запозичених). Компанія планує скоротити це число до чотирьох до березня 2026 року. Дві з них Mitsubishi розраховує розробити самостійно для Південно-Східної Азії, яка є основним ринком збуту для виробника.

Два інших «візки» запозичать у Nissan Motor. У 2019 дві японські компанії ділили 40% своїх платформ, тепер вони прагнуть до ще тіснішої співпраці.

Цікаво, що саме Mitsubishi Motors історично була постачальником кей-карів для Nissan. У 2011 році було створено спільне підприємство NMKV (Nissan Mitsubishi Kei Vehicle). Тепер же виходить, що провідна роль навіть в сегменті кей-карів перейде Nissan.

Mitsubishi Motors вже урізала бюджет на НДДКР (науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи): на поточний фінансовий рік, який завершиться в березні 2022, закладені витрати в 900 млн доларів, що на 30% менше показника 2019 фінансового року.

За межами Японії Mitsubishi вже почала переходити на платформи Nissan. Наприклад, новий Outlander четвертого покоління широко уніфікований з Nissan X-Trail.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024