Блогер провів тест-драйв Volvo з пробігом 5 000 000 км

0
627

Ведучий YouTube-каналу Hagerty Магнус Уокер провів тест-драйв знаменитого Volvo P1800 1966 року з пробігом 5 млн км. Це те саме червоне купе, яке об’їздило весь світ зі своїм колишнім власником, американцем Ірвом Гордоном.

Довгий час про Вольво-рекордсмена нічого не було відомо. Автомобіль «пропав з радарів» три роки тому. Сталося це після смерті Ірва в 2018 році. Однак буквально на минулому тижні ЗМІ дізналися долю автомобіля, про що АвтоПортал писав в цій замітці. З’ясувалося, що після смерті Гордона його машина перейшла в руки дочки, а та, в свою чергу, продала «живучий» P1800 самої компанії Volvo, яка взялася підтримувати купе в належному технічному стані та використовувати його в якості музейного експоната.

І ось тепер, як видно, Вольво не просто вдалося зберегти – машина все ще здатна подорожувати. Цікаво, що на тест блогер відправився в компанії Ніно Гамбіно – автомеханіка, який обслуговував автомобіль Ірва з 1980-х років. Під час поїздки майстер розповів про свою 40-річної дружби з Гордоном, згадавши його стиль водіння пунктуальність і трепетний догляд за P1800.

Цікаво, що в автомобілі до цих пір стоїть рідний двигун. Від моменту виїзду автомобіля з конвеєра мотор ремонтували всього два рази. Станом на травень 2018 року точний пробіг Вольво становив 3,25 млн миль, що еквівалентно 5,23 млн. Км До слова, в Книгу рекордів Гіннеса Ірв Гордон потрапив 2013 році, коли його машина проїхала 3 млн миль, тобто 4,8 млн км. Диплому йому видали за «найбільший пробіг серед некомерційних транспортних засобів».

Ця історія – прекрасна ілюстрація зв’язку між людиною і його вірної машиною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!