Компанія Skoda випустила 100-тисячний екземпляр електричної моделі Enyaq iV

0
113

Skoda випустила 100-тисячний Enyaq iV з моменту початку виробництва у вересні 2019 го, повідомляє прес-служба компанії.

За допомогою позначення iV компанія Skoda підкреслює, що модель має частково або повністю електричну силову установку. На сьогоднішній день випускається 3 моделі iV – plug-in гібридні Superb iV і Octavia iV , а також повністю електричний Enyaq iV .

Нагадаємо, Skoda вступила в еру електричних авто у вересні 2019 го, коли почалося виробництво plug-in гібридного Superb iV і повністю електричного Citigoe iV . Потім у вересні минулого року компанія представила Enyaq iV – перший повністю електричний серійний авто Skoda , який зібраний на базі модульної електричної платформи MEB концерну Volkswagen .

Skoda Enyaq iV пропонується з заднім або повним приводом, на вибір доступно 5 двигунів і 3 варіанти тягової батареї по ємності. Запас ходу – 520 км по циклу WLTP (залежить від потужності батареї).

У своїй новій стратегії (Next Level 2030) компанія Skoda ставить перед собою мету увійти в п’ятірку найбільш продаваних на ринку Європи автомобільних брендів. Для досягнення цього Skoda до 2030-го гвипустіт ще 3 повністю електричні моделі, які за розміром і ціною будуть менше, ніж Enyaq iV . Компанія розраховує, що до 2030 року на електричні авто буде припадати близько 50-70% продажів марки на ринку Європи, в залежності від динаміки розвитку ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!