Електричний кросовер Renault Megane 2022 року помічений на тестах

У Мережі з'явилося шпигунське фото Renault MeganE 2022 року.

0
88

Компанія Renault використовує назву «Megane» з 1995 року, і за цей час вона його використовувала на автомобілях з різними кузовами: хетчбек, седан, універсал, мінівен (Scenic), купе, кабріолет і позашляховик. До слова, купе-позашляховик Arkana продається на деяких ринках як Megane Conquest через проблеми з оригінальною назвою у країні.

На цей раз компанія має намір представити повністю електричний компактний кросовер, який є спорідненою моделлю Nissan Ariya. Він офіційно дебютує в наступному місяці на виставці IAA в Мюнхені в Німеччині, а тим часом майже готовий до виробництва прототип був спійманий на фінальних випробуваннях в Південній Європі. Новий MeganE порівнюють з Volkswagen ID.4, одним з його основних конкурентів.

Вигляд ззаду електромобіля з Вольфсбурга допомагає нам зрозуміти, що кросовер Renault з нульовим рівнем викидів має значно більш гострий дизайн, ніж ID.4. Деякі стверджують, що це більше схоже на негабаритний хетчбек, а не на справжній кросовер.

Новий MeganE був анонсований компанією Megane eVision ще в жовтні 2020 року і з тих пір перетворився на передсерійний автомобіль, про що свідчить біла наклейка біля основи передніх стійок. Білий напис на передніх крилах також показує, що у прототипу була акумуляторна батарея на 60 кВтг і електродвигун на 160 кВт.

Короткі передній і задній звіси є ознаками спеціальної платформи для електромобілів, і, як і нова хвиля електромобілів, MeganE має електронні висувні дверні ручки для поліпшення аеродинаміки і підвищення ефективності. Передсерійний автомобіль з гордістю прикрашений оновленим ромбоподібним логотипом, досить великим спереду, з боків якого розташовані тонкі фари з окремими денними ходовими вогнями незвичайної форми.

При більш уважному розгляді зазначимо, що у MeganE задні дискові гальма, чого ми не можемо сказати про ID.4, Skoda Enyaq і Audi Q4 E-Tron, оскільки всі вони мають барабанні гальма ззаду. Спираючись на платформу CMF-EV, новий автомобіль Renault без ДВС їздить на великих колесах і приховує ручки задніх дверей за склом.

Оскільки лінія даху значно нахилена до задньої частини, де розташований масивний спойлер, заднє вікно досить мало для компактного електричного кросовера. Кнопка відкриття дверей багажного відділення знаходиться під логотипом «Megane» і, схоже, була запозичена у седана Megane з бензиновим і дизельним двигуном. Як і у випадку з іншими недавніми автомобілями, повністю світлодіодна смуга проходить через всю задню двері, щоб відповідати основним заднім ліхтарям.

Салон новинки все ще не був розсекречений, але попередні тизери, опубліковані Renault, показали кардинальні зміни в порівнянні з традиційними моделями Megane. Він буде мати два розташованих поруч цифрових дисплея, а сенсорний екран інформаційно-розважальної системи буде розташовуватися нижче на те, що буде «плаваючою» центральною консоллю.

На щастя, Renault встановила ряд фізичних кнопок під великим дисплеєм, забезпечуючи швидкий доступ до кількох функцій. Прямо під цим набором елементів управління буде підставка для бездротової зарядки, а на нижньому рівні буде місце для зберігання речей і доступ до підстаканники. MeganE також матиме світлодіодне атмосферний освітлення.

Після офіційного дебюту в найближчі дні Renault MeganE надійде в продаж в Європі в 2022 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!