Компанія Porsche показала невідомий ескіз радянської LADA

0
230

Цікаві зображення з’явилися в Інстаграм-акаунті музею Porsche. На них зображений перспективний автомобіль «Лада» 1975 року.

Інженери Porsche брали участь у створенні «народного» автомобіля для СРСР. Яким бачили новинку німці, показують оприлюднені ескізи. На жаль, до конвеєра цей проект так і не дійшов. А новим «народним» автомобілем стали називати сімейство Samara – ВАЗ-2108/2109/21099.

На малюнку, яким Porsche поділився в соцмережах, показаний двохоб’ємний автомобіль, який міг би приміряти кузов «універсал» або «хетчбек» з просторим багажником. Легковий автомобіль отримує виразні круглі фари в дусі ВАЗ-2103/2106. Так німецькі фахівці збиралися уніфікувати новинку з актуальними моделями «Лада».

Офіційно фахівці Porsche Engineering стали допомагати автовазовцам в роботі над створенням Lada Samara в 1979 році. Однак на ділі цей тандем утворився набагато раніше.

Так, в 1976 році німці представили проект щодо поліпшення седана ВАЗ-2103. На думку фахівців Porsche автомобіль варто було б позбавити від зайвого хрому, а замість металевих бамперів і решітки радіатора поставити пластикові.

Радянська сторона пропозиції німців відхилила. Про те, що фахівці Porsche свого часу допомагали створювати ВАЗ-2108, згадали Інтернет-користувачі в коментарях під постом із забутими ескізами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!